Δημ. Δημητρίου: Διπλή κυβίστηση Καχριμάνη, στην εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

«Χρηματοδοτήθηκε-ευτυχώς τελικά-έργο που είχε αναιρεθεί λόγω... της υποψηφιότητας πολιτικού αντιπάλου του Περιφερειάρχη Ηπείρου!»
Με σφοδρότητα επιτίθεται η παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου στον απερχόμενο περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.
Αναλυτικά με ανακοίνωσή η παράταξη “ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ” αναφέρεται σε έργο στο Ματσούκι Βορ. Τζουμέρκων, του οποίου τη χρηματοδότηση ανακάλεσε ο κ. Καχριμάνης επειδή «Όλως διόλου τυχαίως, και καθόλου συμπτωματικά για τον κύριο Περιφερειάρχη και τα κίνητρά του, εκείνη την ημέρα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Ήπειρος όλον» και το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου, κυρίου Δημήτρη Δημητρίου, του κυρίου Άλκη Λάνταβου, αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων», αναφέρει η ανακοίνωση. 
Όλη η ανακοίνωση της παράταξης “ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ” του κ. Δημ. Δημητρίου:...
«Χρηματοδοτήθηκε-ευτυχώς τελικά-έργο που είχε αναιρεθεί λόγω... της υποψηφιότητας πολιτικού αντιπάλου του Περιφερειάρχη Ηπείρου!

Έντονες αντιδράσεις και μεγάλο αντίκτυπο έχουν προκαλέσει οι παλινωδίες της Περιφερειακής Διοίκησης και πιο συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος ανακάλεσε τη χρηματοδότηση, με κονδύλι ύψους 65.000 ευρώ, των εργασιών βελτίωσης του δρόμου προς την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου Ματσουκίου, που βρίσκεται τα διοικητικά όρια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Στις 27 Αυγούστου του 2018 είχε αποφασισθεί η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου από χρήματα του προγράμματος «συντήρηση, αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Ηπείρου-(περίοδος προγράμματος 2014-2016). Μέχρι εδώ όλα σωστά και σύννομα.

Το ζήτημα προέκυψε όταν, την 14η Μαρτίου του 2019, ξαφνικά και αναίτια, ο κύριος Περιφερειάρχης  αποφάσισε, να άρει την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, ανακαλώντας τη σχετική του απόφαση του περασμένου Αυγούστου.

 Όλως διόλου τυχαίως, και καθόλου συμπτωματικά για τον κύριο Περιφερειάρχη και τα κίνητρά του, εκείνη την ημέρα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Ήπειρος όλον» και το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου, κυρίου Δημήτρη Δημητρίου, του κυρίου Άλκη Λάνταβου, αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, ο οποίος έχει επιμεληθεί και την υποβολή του συγκεκριμένου τεχνικού έργου προς έγκριση χρηματοδότησης στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πόσο τυχαία ήταν αυτή η ακατανόητη, προσωρινή όπως αποδείχθηκε πολύ σύντομα, ενέργεια του κυρίου Περιφερειάρχη, παραμονές περιφερειακών εκλογών, με μικροπολιτικά και μικροπαραταξιακά κριτήρια, που δεν αρμόζουν διόλου στη θεσμική θέση που κατέχει ο Περιφερειάρχης όλων των Ηπειρωτών, όπως θα έπρεπε να κινείται και να λειτουργεί...; Καθόλου τυχαία, άσχετη και ασύνδετη με την υποψηφιότητα του  κυρίου Λάνταβου, γι’ αυτό και πριν καλά-καλά κατακάτσει ο κουρνιαχτός των απολύτως δικαιολογημένων αντιδράσεων που προκλήθηκαν, στις 19 Μαρτίου ο μετανοημένος κύριος Καρχιμάνης, οδηγούμενος από τις αντιδράσεις  και ένα... πολιτικά «ενοχικό» σύνδρομο, ήρε, ανακάλεσε εκ νέου δηλαδή, την αρχική αναίρεση, της... αρχικής απόφασης εκτέλεσης του δρόμου στο Ματσούκι... Με δύο λόγια, γύρισε στην αρχική του απόφαση, στη χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου... Διπλή κυβίστηση, στην εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που διδάσκεται με ιδιαίτερη επιμέλεια από τους πολιτικά ασυνεπείς, κάτι που φαίνεται και αποδεικνύεται και στη συγκεκριμένη, ιλαροτραγική περίπτωση. Και μη χειρότερα, που λένε και στα χωριά της Ηπείρου, οι άνθρωποι που τηρούν τον λόγο τους, από περηφάνια και αίσθημα προσωπικής τιμής, αλλά και κοινωνικής ευθύνης!»

  • Εμφανίσεις: 18

ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Σκανδαλώδης η πολιτική για τη Λίμνη: Ηπειρώτες στείλτε Καχριμάνη και Φίλιο σπίτι τους

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλοςδήλωσε, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης, παρουσία του υπουργού, αναπληρωτή Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου:
«Η θέση των Οριζόντων Ηπείρου είναι καθαρή και διαυγής. Διατυπώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019 και κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση. Όπως τονίσαμε από τότε, το σχέδιο προεδρικού Διατάγματος θεωρείται απαράδεκτο. Ειδικότερα, οι Ορίζοντες Ηπείρου...
«Να υπάρξει άμεση νομική κατοχύρωση του ρόλου της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διαχείριση της Λίμνης. Η διαχειριστική αρχή που θα αναλάβει την εφαρμογή των όρων της νέας νομοθετικής ρύθμισης θα πρέπει να εποπτεύεται από την Περιφέρεια και όχι από το υπουργείο Περιβάλλοντος.»

Και επισήμαναν ότι:
«Οι ρυθμίσεις που περιέχονται στο σχέδιο προεδρικού Διατάγματος απορρίπτονται με κατηγορηματικό τρόπο. Πρόκειται για ένα αναχρονιστικό σχέδιο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων των Ιωαννίνων. Ο συντάκτης του δεν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια λίμνη μέσα στον αστικό ιστό απαγορεύοντας ουσιαστικά δράσεις, αναψυχής, τουρισμού και αθλητισμού.»


Αντίθετα, από την πλευρά της Περιφέρειας δεν έχουμε δει καμία πρόταση, ούτε πριν ούτε μετά.
Η Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης επί μια δεκαετία, με χαρακτηριστική απάθεια, δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της Λίμνης Παμβώτιδας. Ενώ είναι προφανές ότι όποιος Περιφερειάρχης σέβεται τον εαυτό του θα είχε επαναστατήσει.
Μας είναι σαφές, λοιπόν, ότι πέραν της έλλειψης τεχνογνωσίας και οράματος συντρέχουν και άλλα ζητήματα. Η σιωπή δεν είναι τυχαία. Και αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες καθώς ήταν αισθητή η απουσία ουσιαστικής πολιτικής τοποθέτησης από την πλευρά του.

Ο κ. Καχριμάνης για τα θέματα της Λίμνης έχει ανταλλάξει τη σιωπή του με τον Φίλιππα Φίλιο.


Δεν μιλάει για το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει αποκλειστεί από τη διαχειριστική αρχή ενώ θα έπρεπε να είναι ο πολιτικός της προϊστάμενος

Και δεν επιθυμεί να συγκρουστεί προσωπικά με τον κ. Φίλιο διότι η υπόγεια πολιτική διαδρομή είναι γνωστή καθώς επενδύει στην πολιτική του στήριξη στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών.
Όσο η διαχειριστική αρχή υπάγεται κατ’ ευθείαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μπορούμε να περιμένουμε απολύτως τίποτε, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι κυβέρνηση. Το ίδιο ισχύει και όσο επικεφαλής της διαχειριστικής αρχής μένει ένας άνθρωπος που το μόνο το οποίο τον ενδιαφέρει -έμμεσα ή άμεσα- είναι τα συμφέροντα που, είτε μολύνουν είτε μπλοκάρουν την ανάπτυξη της Λίμνης.

Δεσμεύομαι, ως νέος Περιφερειάρχης, να καταφύγω στο Συμβούλιο της Επικρατείας ούτως ώστε ο διαχειριστικός φορέας της Λίμνης να περάσει εξ’ ολοκλήρου στην πολιτική δικαιοδοσία της Περιφέρειας με άμεση συμμετοχή των όμορων δήμων στο διοικητικό συμβούλιο.


Όμως είναι ντροπή για την Ήπειρο γιατί εκτός της πολιτικής συναλλαγής Καχριμάνη – Φίλιου, δυστυχώς ο απερχόμενος Περιφερειάρχης έχει φτάσει σε τέτοιο αδιέξοδο ώστε συνδιαλέγεται με κάποιον που αποδεδειγμένα δεν έχει βοηθήσει στην επίλυση του μείζονος προβλήματος της Παμβώτιδας, ως δήμαρχος στο παρελθόν.
Συνεπώς, για εμάς η επίσκεψη του κ. Φάμελλου στα Ιωάννινα προσέδωσε άλλη μία πληροφορία. Ότι αποκαλύφθηκε άλλος ένας…
Για λόγους -καθαρά- ευπρέπειας συστήνω στον κ. Καχριμάνη να προτείνει στον κ. Φίλιο να τον κατεβάσει υποψήφιο για να τελειώνουμε.
Έτσι, οι Ορίζοντες Ηπείρου θα στείλουν και τους δύο σπίτι τους.»

  • Εμφανίσεις: 17

Όταν η Τέχνη συναντά τη Γυναίκα

Η Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που τιμήθηκε πρόσφατα, θα πραγματοποιήσει στις 28 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκα και Τέχνη, Τέχνη και Γυναίκα», στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής ».  
Την εκδήλωση προλογίζει η Πόπη Στεφανίδη, Υπεύθυνη της ομάδας Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων
●"Γυναίκα, Τέχνη και Στερεότυπα", Μαρία Στρατσάνη, Διδάκτωρ...
Φιλοσοφίας Γυναίκα & Χορός
● Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, Μάρθα Παπαδοπούλου , διευθύντρια ΓΑΚ – Μέλος του Δ.Σ. του Λ. Ε. Ιωαννίνων
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών, Καμηνάς Δημήτριος, διδασκαλία χορών
Γυναίκα και Θέατρο
● «Η Αρραβωνιστικιά του ποταμού» ποίημα της Άννας Δερέκα
Απαγγελία: Γιολάντα Καπέρδα, Ηθοποιός
Γυναίκα και Ζωγραφική
● « Γυναίκες Ζωγράφοι, οι Άνθρωποι χωρίς Πρόσωπο», Χριστίνα Ζώη, Ζωγράφος, Master Ιστορίας & Αρχαιολογίας Π. Ιωαννίνων
Γυναίκα και Κινηματογράφος
● «Γυναίκες σκηνοθέτιδες», Χριστίνα Ράδη, Σκηνοθέτης.
Προβολή της ταινίας « Η άλλη πτέρυγα», σενάριο και σκηνοθεσία: Χριστίνα Ράδη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μήνα Χειμωνά και Δήμητρα Τσιάβου
Γυναίκα και Μουσική
● Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Cantus», Διεύθυνση χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια
Απονομή των βραβείων των ποιημάτων που διακρίθηκαν στον Α’ ποιητικό διαγωνισμό της Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων με θέμα την γυναίκα στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας».
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει Έκθεση εικαστικών έργων από τις μαθήτριες του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΧΕΝ Ιωαννίνων με θέμα τη « Γυναίκα ».  • Εμφανίσεις: 17

Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και αφήγηση παραμυθιών στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Σάββατο 30 Μαρτίου(ώρα 11:00- 13:00),στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.
Στο εργαστήρι,που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 8 έως 11 ετών, ο σεφ Θανάσης Πιστιόλας, μαζί με την αφηγήτρια Μαρία Μαχαίρα και τον μουσικό ΑντώνηΚαρασταμάτη, θα «ανακατέψουν»...
παραμύθια και μουσικές με ζάχαρη και άλλα υλικά ζαχαροπλαστικής. Αντλώντας έμπνευση από εκθέματα του Μουσείου οι μικροί φίλοι θα φτιάξουν ζαχαρωμένα μαγικά δαχτυλίδια και άλλα γλυκά κοσμήματα.
Η είσοδος και τα υλικά για το εργαστήρι είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.  
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο: 26510 64065 (καθημερινά, πλην Τρίτης, ώρες: 10:00-18:00).  
Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065| www.piop.gr


  • Εμφανίσεις: 70

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS