Ηπειρωτικα Νεα

ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ:Tο τοπίο και τα έργα των ανθρώπων σε παρασύρουν σε ένα ατέρμονο ταξίδι στο χθες και στο σήμερα

Το Μπουραζάνι είναι μια εκτεταμένη ημιορεινή περιοχή στα βορειοδυτικά του νομού Ιωαννίνων. Σαν σιωπηλοί γίγαντες οι χιονισμένοι, από νωρίς το Νοέμβρη, όγκοι των βουνών του Γράμμου, της Τύμφης και της συνοριακής Νεμέρτσικα, αγκαλιάζουν την κοιλάδα και προσδιορίζουν παρά το χαμηλό της υψόμετρο, την ορεινή της προσωπικότητα. Η υδάτινη παρουσία των ποταμών Αώου και Σαραντάπορου, τα πυκνά δρυοδάση, οι καταπράσινοι γήλοφοι κατάστικτοι από ...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ - Ένας θεατρικός «Περίπατος» για τις ανθρώπινες σχέσεις

 

Η Πειραματική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι Αθεράπευτοι» παρουσιάζει ένα θεατρικό «σχόλιο» πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, κάνοντας έναν θεατρικό «περίπατο» με βάση πέντε σχετικά κείμενα:

Ανάπλαση πρασίνου σε Λιθαρίτσια, παρεμβάσεις στο Ρολόι

anaplasi prasinou20 1 18

H αντιδήμαρχος πρασίνου Ελένη Bασιλείου για τις εργασίες που γίνονται

Σε εγρήγορση ο τομέας του Πρασίνου του δήμου Ιωαννίτων που με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου, προχωρά σε σημαντικές παρεμβάσεις που στόχο έχουν να αποδοθούν στους πολίτες οι κοινόχρηστοι χώροι και να αναδειχτούν μικρά και μεγάλα πάρκα. Τα αποτελέσματα αυτής της οργανωμένης προσπάθειας έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται με πρώτο παράδειγμα τον χώρο απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο.

Η αντιδήμαρχος, την Παρασκευή το πρωί με την βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου, προχώρησε σε μια σημαντική παρέμβαση καθώς καθάρισε το χώρο μπροστά από το κεντρικό ρολόι και μετέφερε δέντρα τα οποία μεταφυτεύτηκαν στο πάρκο Λιθαρίτσια που και εκεί  βρίσκεται σε εξέλιξη ανάπλαση.

Και οι δυο παρεμβάσεις είναι σημαντικές καθώς το πρώτο σημείο όπου βρίσκεται το ρολόι είναι σημείο αναφοράς για τα Γιάννενα ενώ το πάρκο είναι ένας από τους ωραιότερους χώρους της πόλης που προσφέρει πολλά σε όλους τους επισκέπτες.

Τα συνεργεία καθάρισαν και την πλευρά κάτω από τα Λιθαρίτσια ενώ τα δέντρα που μεταφέρθηκαν τοποθετήθηκαν στο πάρκο. Έτσι, με τις ενέργειες αυτές υπήρξε διπλός στόχος. Η κα. Βασιλείου θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή τη κατεύθυνση προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε, να αυξηθεί το πράσινο αλλά παράλληλα οι κοινόχρηστοι χώροι να καθαριστούν, να πρασινίσουν και να είναι ανοικτοί σε όλους.

«Το πράσινο είναι ένας δυναμικός τομέας. Θα συνεχίσουμε τις φυτεύσεις και θα εργαζόμαστε με στόχο την ανάδειξη όλων των χώρων πρασίνου», κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

ΤΑΙΠΕΔ - Αυτοψία για τη δυναμική των λιμένων Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας

Τις δυο πόλεις επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ταμείου, Άρης Ξενόφος

 

Επίσκεψη στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, προκειμένου να έχει επαφές με φορείς των δύο περιοχών, να γνωρίσει από κοντά τις υποδομές του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και να ενημερωθεί για τη δυναμική κάθε λιμανιού από τις διοικήσεις τους.

Με πρώτο σταθμό το νησί των Φαιάκων, ο κ. Ξενόφος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Κέρκυρας, Κωνσταντίνο Νικολούζο και βουλευτές της περιοχής.

Ο Γ.Καραγιάννης,στην Ελασσόνα σε σύσκεψη για την προστασία της ΠΟΠ φέτας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε σε σύσκεψη για την προστασία της φέτας, που διοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, ο Δήμος Ελασσόνας και το Επιμελητήριο Λάρισας, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στην Ελασσόνα.Η επιλογή της Ελασσόνας για τη διεξαγωγή της ημερίδας δεν έγινε τυχαία καθώς στην....
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Διεύρυνση Ωραρίου Καταστήματος WATT+VOLT Ιωαννίνων

Συμπληρώνοντας 2 μήνες λειτουργίας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, το κατάστημα WATT+VOLT Ιωαννίνων διευρύνει το ωράριό λειτουργίας του. Οι νέες ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής:

---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Σημαντική «ανάσα» η κοινωφελής εργασία για το Δ. Ιωαννιτών

nastos dim20 1 18

Εξοικονομήθηκαν 2,3 εκ. ευρώ χάρη στην εργασία των ανθρώπων που προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος – Ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλές περιοχές

Τα πλεονεκτήματα σημαντικών παρεμβάσεων, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, μπορούν να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου Ιωαννιτών.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε ένα ποιοτικό έργο που αφορά εργασίες οδοποιίας, συντήρησης κτιριακών υποδομών, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων καθώς και του δικτύου αποχέτευσης.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που έγιναν μέσω του εργοταξίου και της κοινωφελούς εργασίας σε πολλές περιοχές του Δήμου οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν παραμελημένες για χρόνια.

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Νάστος, ο οποίος είχε και την επίβλεψη, προχώρησε χθες σε έναν απολογισμό, τονίζοντας τη σημασία του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στο οποίο ο Δήμος δεν εντάχθηκε εκ νέου.

«Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο που αφορά σε πλακοστρώσεις, λιθοστρώσεις, έργα τοιχοποιίας, συντηρήσεις εγκαταστάσεων, πεζοδρομίων, πλατειών καθώς κι άλλες παρεμβάσεις με βάση μια καταγραφή των προβλημάτων που υπήρχαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου, κυρίως σε αυτές με μεγάλη επισκεψιμότητα», είπε ο κ. Νάστος παραθέτοντας αναλυτικά στη συνεχεία τη λίστα με τις παρεμβάσεις και το κόστος αυτών.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην εξοικονόμηση που πέτυχε ο Δήμος μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας και των έργων που έγιναν από το εργοτάξιο υπολογίζοντας το σε 2,3 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, όλες οι παρεμβάσεις αυτές θα κόστιζαν περίπου 3,2 εκ. ευρώ ενώ τελικά η δαπάνη του Δήμου ανήλθε στα 859.318 ευρώ.

«Όπως καταλαβαίνετε το όφελος για το Δήμο είναι πολύ μεγάλο, την ίδια στιγμή που το έργο το οποίο έγινε είναι εμφανές. Για το λόγο αυτό πρέπει να ευχαριστήσω προσωπικά και τους 55 ανθρώπους της κοινωφελούς εργασίας που συνεργάστηκαν με το εργοτάξιο του Δήμου κι έφεραν αυτό το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Νάστος ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να προκηρύξει ξανά θέσεις κοινωφελούς εργασίας και για το Δήμο Ιωαννιτών. «Με λυπεί που η κυβέρνηση δεν έχει εντάξει το Δήμο μας στην κοινωφελή εργασία, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο ερωτηματικό για την απόφασή της αυτή. Αυτοί οι άνθρωποι προσέφεραν πάρα πολλά με χαμηλό κόστος για το δήμο. Ελπίζουμε έστω και τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών να συμπεριληφθεί στο νέο πρόγραμμα όποτε αυτό ξεκινήσει για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας» κατέληξε ο κ. Νάστος.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Κερδίζει το «στοίχημα» των υπηρεσιών υγείας

 

Συνεχώς αυξανόμενος είναι τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των ασθενών που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο – Σχεδόν 354.000 ασθενείς πέρασαν από το Ίδρυμα το 2017, εκ των οποίων 229.000 εξετάσθηκαν μέσα στον χρόνο, από τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία

 

Νικητής στο «στοίχημα» της παροχής καλών υπηρεσιών υγείας, αναδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο με βάση τα στοιχεία, αλλά και τις εκτιμήσεις ασθενών και συνοδών, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων και πρωτοπόρων νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Περισσότερα Άρθρα...

 1. ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Ποιοτικές παρεμβάσεις με λιγότερους πόρους
 2. ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ - Πυρ ομαδόν για τις συγχωνεύσεις
 3. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Δρομολογήθηκε λύση για το "θανατηφόρο" κόμβο της Πλαταριάς
 4. 354.00 πέρασαν την πόρτα του ΠΓΝΙ
 5. ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ - Αλλάζει όψη το πάρκο στα Λιθαρίτσια
 6. Πύλη εισόδου ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία αποτελεί η Ήπειρος
 7. Oμάδες νοητικής ενδυνάμωσης θα λειτουργήσουν στο ΚΑΠΗ Πρέβεζας
 8. ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
 9. ΠΑΡΓΑ: Συνελήφθησαν 6 διακινητές και 70 μετανάστες, ανάμεσά τους 21 παιδιά
 10. Βροχερό το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο – Πτώση της θερμοκρασίας από Δευτέρα
 11. Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 6 διακινητές και 70 μετανάστες, ανάμεσά τους 21 παιδιά
 12. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στο λιμάνι
 13. ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-Όταν η φύση οργιάζει και συνεργάζεται με την τέχνη των “κτιστάδων” το αποτέλεσμα σαγηνεύει
 14. Αυξημένα τα έσοδα από τις τουριστικές δραστηριότητες
 15. ΠΡΕΒΕΖΑ-Δημιουργία πιάτσας ΤΑΧΙ στο Κανάλι

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS