ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ηπειρωτικα Νεα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Δυνατότητες στη νέα οικονομία και την τεχνολογία

Συναντήσεις με τον Πρύτανη, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, Απόστολο Αυγερόπουλο, καθώς επίσης και με το επιστημονικό προσωπικό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε νέους τομείς της τεχνολογίας και της νέας οικονομίας, τόσο εντός του Πάρκου όσο και εκτός αυτού, είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Μανταλόβας.


Και στις δύο συναντήσεις τονίστηκε η ανάγκη στήριξης εκ μέρους της Πολιτείας της έρευνας και της καινοτομίας, δύο σημαντικοί παράγοντες για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο κ. Μανταλόβας επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο του Ανώτατου Επιστημονικού Ιδρύματος της Ηπείρου στην προώθηση της καινοτομίας και στην υποστήριξη της εξωστρέφειας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτακτική και κατά προτεραιότητα ενίσχυση των Τμημάτων του Πανεπιστημίου τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος πολλών Τμημάτων και Σχολών , καθώς και των φοιτητών, επισημαίνοντας ότι το θέμα της φοιτητικής μέριμνας αποτελεί αποκλειστικό πεδίο άσκησης πολιτικής του αρμόδιου υπουργείου και του Πανεπιστημίου.
Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε πως έχει όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί σε κέντρο καινοτομίας και υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση ώστε να απελευθερωθούν οι χώροι του από άλλες δραστηριότητες και να προσφερθούν αποκλειστικά για την εγκατάσταση επιχειρήσεων της νέας οικονομίας.
Ταυτόχρονα, στην κατεύθυνση της προώθησης της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας ο κ. Μανταλόβας πρότεινε τη διοργάνωση ετήσιας έκθεσης καινοτομίας με την ενεργή συμμετοχή του Τεχνολογικού Πάρκου και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της νέας οικονομίας.

Τρέχουν οι εγγραφές για το «Μονοπάτι της Βίδρας»

Ο Εξωραϊστικός σύλλογος Σκούπας «Η Αγία Μαρίνα» προκηρύσσει και συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το Δήμο Αρταίων, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, και το Σύλλογο Δρομέων Άρτας, το 2nd Vidra’s Trail, το οποίο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Επιπλωμένων Διαμερισμάτων & Ξενώνων Αγροτουρισμού «ο Άραχθος» Ν. Άρτας.


Το γεγονός διοργανώνεται με σκοπό την ψυχαγωγία, την προαγωγή της υγείας όσων συμμετέχουν, την ανάδειξη του μονοπατιού της Βίδρας και της ευρύτερης περιοχής.
Το ορεινό τρέξιμο ως δραστηριότητα δεν αποτελεί αναγνωρισμένο άθλημα και ο όρος είναι ανεπίσημος αλλά εκφράζει χιλιάδες Έλληνες πολίτες και μη, και αποτελεί όρο συνεννόησης μιας ολόκληρης κοινότητας. Δεν εντάσσεται σε κανένα άθλημα ή Ομοσπονδία και ως εκ τούτου έχει τους δικούς του, ιδιαίτερους κανονισμούς διεξαγωγής που απηχούν τις απόψεις της διοργάνωσης για το ορεινό τρέξιμο.
Οι εγγραφές έχουν ανοίξει από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο www.vidras-trail.gr.
Ο δρόμος τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 και περιλαμβάνει 2 διαδρομές. Αφετηρία – Τερματισμός: Γέφυρα Πλάκας- Γέφυρα Τζαρή.
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.
Οι δηλώσεις για τον 2nd Vidra’s Trail θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί (με την κατάθεση της αντίστοιχης οικονομικής ενίσχυσης) έως την: Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019. Εγγραφή μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα www.vidras-trail.gr
Το κόστος οικονομικής ενίσχυσης είναι: α. 7 ευρώ για συμμετοχή χωρίς μπλουζάκι, β. 12 ευρώ για συμμετοχή με μπλουζάκι.
Οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας του 1st Vidra’s Trail μπορούν να γραφτούν χωρίς οικονομικό κόστος.

Από την εφημερίδα «Πρωϊνά Νέα»

Μια βραδιά με τον Κρίστοφερ Κινγκ και το Ηπειρώτικο μοιρολόι στα Γιάννενα (φωτογραφίες)

Ο βραβευμένος με Γκράμι μουσικός παραγωγός και συγγραφέας Κρίστοφερ Κινγκ επέστρεψε στα Ιωάννινα για μια βραδιά μουσικής και συζήτησης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας απόψε στο Ιτς Καλέ.

Αρχικά προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "Όσον ζωής φαίνου" του Ιρλανδού σκηνοθέτη Πωλ Ντουέιν με θέμα την περιήγηση του Κρίστοφερ Κινγκ στη μουσική και τους ανθρώπους της Ηπείρου. Στη συνέχεια ο συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο του και τη μουσική της Ηπείρου, ενώ παράλληλα θα παίξει σπάνιους δίσκους γραμμοφώνου, ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα, από την πολύτιμη συλλογή του.

Η βραδιά θα κλείσει με ζωντανή παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου.

Συγκλίσεις και συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο

Έναν πρώτο απολογισμό των εκλογών έκανε η γραμματεία της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» την Πέμπτη με την συμμετοχή των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων στα γραφεία της.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Λάζαρος Νάτσης παρουσίασε το νέο πολιτικό τοπίο που προέκυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον στρατηγικό σχεδιασμό της παράταξης εν όψει της νέας δημοτικής περιόδου και την τακτική που θα ακολουθηθεί εν όψει των διεργασιών που θα αρχίσουν για το συγκρότηση της νέας δημοτικής πλειοψηφίας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκε η οργανωμένη παρουσία της παράταξης με την συγκρότηση ομάδων δουλειάς που εκτός των άλλων θα συνεπικουρούν το έργο των δύο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα προωθήσει η παράταξη με τις δυνάμεις που διαθέτει, όπως ανακοίνωσε, είναι η υλοποίηση των νέων δυνατοτήτων που παρέχει η καθιέρωση της απλής αναλογικής, που απαιτεί δημιουργικές συγκλίσεις και συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Όπως τονίζεται, «κομβικό σημείο το οποίο ήδη αντιστρατεύονται με τις πρώτες κινήσεις και δηλώσεις, ορισμένες παρατάξεις που επιζητούν την επιστροφή στο παλιό καθεστώς του δημαρχοκεντρικού μοντέλου».
Σε συνέχεια των πρώτων εκτιμήσεων που έγιναν στην ολομέλεια της παράταξης μετά τις εκλογές, αποφασίστηκε σε επόμενη συνεδρίαση, η πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στις 25 Ιουνίου στα Γιάννενα η Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση θα εμφανιστεί στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας την Τρίτη 25 Ιουνίου στο Θέατρο της Ε.Η.Μ.
Η Ελληνίδα σταρ συντονίζεται σε ρυθμούς καλοκαιρινούς και, μαζί με την 13μελή μπάντα της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, με όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες της.

Ήχοι latin, pop, rock, all time classic μπαλάντες και λαϊκά που έγραψαν στο χρόνο τη δική τους ιστορία θα ακουστούν, με την εξαίρετη φωνή της, τις καθηλωτικές ερμηνείες της και το γνωστό εκρηκτικό ταμπεραμέντο της επί σκηνής, Την Άννα Βίσση συνοδεύουν οι τραγουδιστές Νικόλας Ραπτάκης και Νατάσα Μηνδρινό. Προπώληση εισιτηρίων τα πρώτα εισιτήρια: 13€, ειδικές κατηγορίες:13€, γενική εί-
σοδος: 15€.

Προπώληση:
- Ticketsioannina - Μουσικη Σκηνη Πολυχώρος Αγορα -Κατάστημα Γερμανός
-www.viva.gr/tickets/music/mojolive-concerts.

ΕΛΠΙΔΑ VOLLEYBALL - Πρώτο καμπ με ξεχωριστή καλεσμένη

Ξεκινάει το 1ο καμπ που διοργανώνει ο σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ. Αυτή τη φορά, στο καμπ βόλεϊ προσκεκλημένη είναι η ΙΟΥΛΙΑ ΣΑΛΤΣΕΒΙΤΣ. Η Ρωσίδα super star θα είναι εδώ για να δείξει στα παιδιά τεχνικές του βόλεϊ.


Η Saltsevich έπαιξε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το 1983 έως το 1988, κερδίζοντας 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών CEV ( 1985-86 ), 1 Κύπελλο Κυπέλλου Νικητών (1987-88), 1 Πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης (1984-85) 1984).
Συμμετείχε επίσης στην ομάδα της Μόσχας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη Σπαρτακιάδα των Λαών του 1986 της Σοβιετικής Ένωσης. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επιλέχτηκε στη Σεούλ στην 1η εξάδα του κόσμου το 1987 .
Το 1988, η Σάλτσεβιτς υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, που την κράτησε από τη δράση για τέσσερα χρόνια.
Παρ 'όλα αυτά, ανέκτησε πλήρως και απολάμβανε μια επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα όπου έπαιξε για τον Παναθηναϊκό (1992-1993, 1995-1996), τον Ολυμπιακό(1993-1995) και Φιλαθλητικού (1999-2005), κερδίζοντας 2 ελληνικά πρωταθλήματα .Μετά την αποχώρησή της το 2005, έγινε προπονήτρια βόλεϊ. Προπονούσε το Φιλαθλητικο (2005-2006) και το SDUSHOR-65 Νίκα (2007-2009) και το 2009 έγινε προπονήτρια της Ανόρθωσης Αμμοχώστου . Υπό την καθοδήγησή της, η Ανόρθωση κέρδισε το Κυπριακό Πρωτάθλημα και το Κυπριακό Κύπελλο κατά την περίοδο 2009-10.

Από την εφημερίδα «Πρωϊνά Νέα»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΕΙΧΕ Ο Γ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - Προτεραιότητα η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα με επισκέψεις στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και συναντήσεις με πολίτες, αυτοδιοικητικούς και επαγγελματικούς φορείς.


Την Πέμπτη πραγματοποίησε περιοδεία στην Ανατολή Ιωαννίνων και στα δημοτικά διαμερίσματα Κατσικά, Κουτσελιό, Δροσοχώρι και Λογγάδες του πρώην Δήμου Παμβώτιδας. Κατά την επίσκεψή του στον Κατσικά επισκέφτηκε τα γραφεία της Πολεοδομίας Ιωαννίνων στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας.
Την Παρασκευή επισκέφτηκε τα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, συνομίλησε με το διοικητικό προσωπικό των διευθύνσεών της και πραγματοποίησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καραγιάννης, αφού συνεχάρη τον περιφερειάρχη για την επανεκλογή του, συζήτησε μαζί του για θέματα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα με έμφαση στην κτηνοτροφία και τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά και για ζητήματα υποδομών που είναι απαραίτητες για την ανάδειξη των ιαματικών λουτρών Αμαράντου και Καβασίλων του Δήμου Κόνιτσας.

Η La Vanguardia,συστήνει στους αναγνώστες της την Ήπειρο!

Γιάννενα, Ζαγοροχώρια, Ποταμός Βοϊδομάτης, Χαράδρα του Βίκου, Γαστρονομία, μαγευτική φύση...

Η  καταλανική εφημερίδα La Vanguardia  στην σημερινή της έκδοση συστήνει στους αναγνώστες της την Ήπειρο, με ένα όμορφο αφιέρωμα. Γιάννενα, Ζαγοροχώρια, Ποταμός Βοϊδομάτης, Χαράδρα του Βίκου, γαστρονομία, μαγευτική φύση, ιδιαίτερη...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Περισσότερα Άρθρα...

 1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ- Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες
 2. Αφιέρωμα στον Σταύρο Καψάλη από την Πανηπειρωτική
 3. Περιοδεία Κ. Δαρδαμάνη και λειτουργία πολιτικού γραφείου
 4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ- Πότε θα βγουν οι βαθμοί
 5. ΑΡΤΑ- 13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΑΧΘΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
 6. ΔΙΚΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ-Ξεκινά αύριο με τις αγορεύσεις
 7. Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο Συρράκο
 8. ΚΚΕ- "Προεκλογικοί τυχοδιωκτισμοί της Διοίκησης του ΠΓΝΙ ενάντια στους συμβασιούχους"
 9. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ- Περιοδεία σε περιοχές της Άρτας
 10. ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΤΣΙΟΣ - Κάλεσμα στους πολίτες για επιστροφή στο Κίνημα Αλλαγής
 11. ΑΡΤΑ- Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Μουσικού Σχολείου
 12. Συνεργασίες - Παράξενα και Απαράδεκτα
 13. Κ. ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ - Στο προσκήνιο ο πρωτογενής τομέας
 14. Γιωργος Στύλιος: Αυτοδύναμη Ν.Δ. για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και της τοπικής οικονομίας
 15. ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS