ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ. ΝΑΣΤΟΣ - Ξεκίνησαν οι κοπές χόρτων και έπονται οι αντιπυρικές ζώνες

Με τα μηχανήματα του δήμου ξεκίνησαν - σε διάφορα σημεία της πόλης, να κόβουν και να καθαρίζουν την παρόδια βλάστηση οι υπάλληλοι του Εργοταξίου του δήμου Ιωαννιτών.
Οι θερμοκρασίες αυξάνονται και παράλληλα οι εναλλαγές των καιρικών συνθηκών βροχή και ζέστη, ευνοούν την ανάπτυξη της βλάστησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους που ελοχεύουν για την πρόκληση πυρκαγιών.


Ο Δημήτρης Νάστος υπεύθυνος του εργοταξίου του δήμου Ιωαννιτών υπογράμμισε την ανάγκη και οι πολίτες να κάνουν τα απαραίτητα για τον καθαρισμό των οικοπέδων και των σπιτιών τους όπως άλλωστε έχουν την υποχρέωση να πράξουν.
«Το καλοκαίρι έχει ήδη μπει και εμείς ξεκινήσαμε πριν λίγες ημέρες να κόβουμε την παρόδια βλάστηση. Κόβουμε και καθαρίζουμε και στους δρόμους μιας και ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Υδροφόρες, πυροσβεστικά αλλά και όλα τα μηχανήματα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι έτοιμα» είπε ενώ αναφέρθηκε και στις αντιπυρικές ζώνες. Ο κ. Νάστος ανέφερε ότι ξεκινούν άμεσα την διαμόρφωση των αντιπυρικών ζωνών.


Σχέδιο πολιτικής προστασίας

Το περσινό καλοκαίρι και μετά την τραγωδία στο Μάτι, είχαν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις με την συμμετοχή όλων προκειμένου να αναθεωρηθούν τα σχέδια που σε κάθε περιοχή είναι διαφορετικά και προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ανάγκες.
Ο κ. Νάστος ερωτηθείς υποστήριξε ότι το σχέδιο Ξενοκράτης είναι κοινό και κάθε χρόνο γίνονται προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών.
Όσο για την επικαιροποίηση, ο κ. Νάστος λέει ότι δόθηκαν οι προτάσεις στην σχετική υπηρεσία του Δήμου και αναμένουν.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Από την εφημερίδα «Πρωϊνά Νέα»ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.gr+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS