Ντούνη: Το νησάκι της Αττικής με τις δαντελένιες ακρογιαλιές

Ντούνη: Το νησάκι της Αττικής με τις δαντελένιες ακρογιαλιές

Το νησάκι με το όνομα «Ντούνη» βρίσκεται στην Αττική και οι μαγικές ακρογιαλιές του είναι προσβάσιμες με τα πόδια. Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η ομάδα Up Stories.

Το νησάκι «Ντούνη» μπορεί να είναι άγνωστο σε ορισμένους, όμως βρίσκεται 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και πολύ κοντά στα Νότια προάστια της Αττικής.

Εκεί μπορείς να πας ακόμα και περπατώντας (Προσοχή στους αχινούς) και στην οποία μπορείτε να απολαύσετε σχεδόν πριβέ αλλεπάλληλες δαντελένιες ακρογιαλιές.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή θα χρειαστεί να μεταβειτε αρχικά ως την Αγία Μαρίνα Κορωπίου και να συνεχίσετε με πορεία προς το Σούνιο για περίπου ακόμα 1χλμ. Μόλις φτάσετε στην τοποθεσία Αλθέα όπου και δεσπόζει το επιβλητικό αλλά εγκαταλελειμμένο ομώνυμο ξενοδοχείο αφήστε το αυτοκίνητο σας και κατεβείτε στην παραλία «Ηλιόπουλος» και από εκεί περπατώντας μέσα από την θάλασσα μπορείτε να μεταβείτε στη Νήσο Ντούνη.

Μόλις θα έχετε φτάσει σε έναν απίστευτο πλωτό παράδεισο με μικρούς κολπίσκους και από τις δύο πλευρές του νησιού με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά.

{https://youtu.be/g9VVUjwDR8U}

 • ΝΗΣΙ
 • ΑΤΤΙΚΗ
 • ΒΙΝΤΕΟ
 • Εμφανίσεις: 14

Κατρούγκαλος: Γιατί η Ελλάδα συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρική;

Κατρούγκαλος: Γιατί η Ελλάδα συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρική;

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στην Αφρική.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με ανάρτηση στο Twitter, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε ερώτηση για την συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στην Αφρική.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση που έκανε, αναφέρει τα εξής:

«Με κοινοβουλευτική ερώτηση στους Υπουργούς Εξωτερικών κ Άμυνας θέτουμε το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρική, πέραν των αποφάσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλων διεθνών οργανισμών.
Πώς προωθεί τα συμφέροντα της χώρας;».

{https://twitter.com/gkatr/status/1390950626478247936}

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
 • ΣΥΡΙΖΑ
 • ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
 • ΕΛΛΑΔΑ
 • ΑΦΡΙΚΗ
 • Εμφανίσεις: 16

Μεγαλώνει το σχίσμα της UEFA με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους: «Δεχόμαστε απειλές για να εγκαταλείψουμε την ESL, δεν κάνουμε πίσω» (ΦΩΤΟ)

Μεγαλώνει το σχίσμα της UEFA με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους: «Δεχόμαστε απειλές για να εγκαταλείψουμε την ESL, δεν κάνουμε πίσω» (ΦΩΤΟ) 08/05/2021
Μεγαλώνει το σχίσμα της UEFA με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους: «Δεχόμαστε απειλές για να εγκαταλείψουμε την ESL, δεν κάνουμε πίσω» (ΦΩΤΟ)

Πριν από μερικές ώρες η UEFA σε συνάντηση που είχε με τις 9 εκ των 12 ομάδων-ιδρυτών της European Super League αποφάσισε να τους δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις σύλλογοι που συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους. Ο λόγος για τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Οι τρεις συγκεκριμένοι σύλλογοι μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν, τόνισαν πως παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις και απειλές για να εγκαταλείψουν το σχέδιο της European Super League, θα επιχειρήσουν εκ νέου για τη δημιουργία αυτής της κλειστής λίγκας.

Η κοινή ανακοίνωση των τριών ομάδων αναφέρει:

«Όσον αφορά τη δήλωση που εξέδωσε η UEFA στις 7 Μαΐου σχετικά με τη European Super League και τη θέση που έλαβαν 9 από τα ιδρυτικά σωματεία της, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρουν τα εξής:

(i) Οι ιδρυτικοί σύλλογοι υπέστησαν, και συνεχίζουν να υφίστανται, απαράδεκτες πιέσεις, απειλές και αδικήματα τρίτων για την εγκατάλειψη του έργου και ως εκ τούτου απέχουν από το δικαίωμα και το καθήκον τους να παρέχουν λύσεις στο οικοσύστημα ποδοσφαίρου μέσω συγκεκριμένων προτάσεων και εποικοδομητικού διαλόγου. Αυτό είναι απαράδεκτο βάσει του κράτους δικαίου και τα Δικαστήρια έχουν ήδη αποφανθεί υπέρ της πρότασης της Super League  διατάζοντας τη FIFA και την UEFA να, είτε άμεσα είτε μέσω των συνδεδεμένων οργάνων τους, να μην προβούν σε ενέργειες που ενδέχεται να εμποδίσουν αυτήν την πρωτοβουλία με οποιονδήποτε τρόπο ενώ το δικαστήριο εκκρεμούν διαδικασίες.

(ii) Το σχέδιο της Super League σχεδιάστηκε από κοινού από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους του:

α) με στόχο την παροχή λύσεων στην τρέχουσα μη βιώσιμη κατάσταση στον ποδοσφαιρικό κλάδο. Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι μοιράστηκαν τις ίδιες ανησυχίες –όπως και άλλοι ενδιαφερόμενοι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο–, ιδίως στο τρέχον κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι το άθλημά μας θα παραμείνει ελκυστικό και θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα. Για το σκοπό αυτό, στις 18 Απριλίου, ανακοίνωσαν την προθυμία τους να δημιουργήσουν το Super League και να δημιουργήσουν ένα κανάλι επικοινωνίας με την UEFA και τη FIFA, σε ένα εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των μερών, όπως κοινοποιήθηκε τόσο σε καθένα από αυτά την ημερομηνία ;

β) με τον απόλυτο σεβασμό για τις τρέχουσες ποδοσφαιρικές δομές και το οικοσύστημα. Οι ιδρυτικοί σύλλογοι συμφώνησαν ρητά ότι η Super League θα διεξαγόταν μόνο εάν ένας τέτοιος διαγωνισμός αναγνωριζόταν από την UEFA ή / και τη FIFA ή εάν, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, θεωρήθηκε ότι είναι ένας διαγωνισμός δεόντως συμβατός για όλους τους σκοπούς με τους συνέχεια των ιδρυτικών συλλόγων στους αντίστοιχους εγχώριους διαγωνισμούς τους. Ωστόσο, παρά την επίγνωση των παραπάνω όρων, η UEFA και η FIFA μέχρι στιγμής αρνούνται να δημιουργήσουν κάποιο κατάλληλο κανάλι επικοινωνίας. και

γ) να φέρει οικονομική σταθερότητα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια ποδοσφαίρου, επί του παρόντος υπό τις συνέπειες μιας βαθιάς κρίσης που απειλεί την επιβίωση πολλών συλλόγων. Διαθήκη της, η αναγγελθείσα δέσμευση για καθιέρωση ετήσιων πληρωμών αλληλεγγύης για εγγυημένα ετήσια ποσά που πολλαπλασιάζουν ουσιαστικά αυτά που διανέμονται από την UEFA, και την υποχρέωση ενίσχυσης των κανόνων οικονομικής βιωσιμότητας, μέσω της δημιουργίας ενός σαφούς, διαφανούς και αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου που θα επαληθεύεται από ειδικούς.

(iii) Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αναγνώρισαν επίσης ότι η Super League ήταν μια μοναδική ευκαιρία να προσφέρει στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο την καλύτερη δυνατή παράσταση και να ενισχύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άθλημα, το οποίο δεν είναι «δεδομένο» και προκαλείται από νέες τάσεις γενεών . Επιπλέον, ένας από τους κύριους στόχους της ήταν να προωθήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο, μια τεράστια, αλλά επί του παρόντος υποτιμημένη, ευκαιρία για τον τομέα. 

(iv) Έχουμε πλήρη επίγνωση της ποικιλίας των αντιδράσεων στην πρωτοβουλία του Super League και, κατά συνέπεια, της ανάγκης να σκεφτούμε τους λόγους για κάποιους από αυτούς. Είμαστε έτοιμοι να επανεξετάσουμε την προτεινόμενη προσέγγιση, όπως απαιτείται. Ωστόσο, θα ήμασταν εξαιρετικά ανεύθυνοι εάν, έχοντας επίγνωση των αναγκών και της συστημικής κρίσης στον τομέα του ποδοσφαίρου, που μας οδήγησε να ανακοινώσουμε το Super League, εγκαταλείψαμε αυτήν την αποστολή για να παράσχουμε αποτελεσματικές και βιώσιμες απαντήσεις στα υπαρξιακά ζητήματα που απειλούν τη βιομηχανία ποδοσφαίρου.

(v) Λυπούμαστε που βλέπουμε ότι οι φίλοι μας και οι ιδρυτικοί συνεργάτες του προγράμματος Super League βρέθηκαν τώρα σε τόσο ασυνεπή και αντιφατική θέση όταν υπέγραψαν χθες χθες μια σειρά δεσμεύσεων προς την UEFA. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ουσιώδη ζητήματα που οδήγησαν τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους να ανακοινώσουν το Super League πριν από εβδομάδες δεν εξαφανίστηκαν, επαναλαμβάνουμε ότι, για να τιμήσουμε την ιστορία μας, να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας προς τους ενδιαφερόμενους και τους οπαδούς μας, για το καλό του ποδοσφαίρου και για την οικονομική βιωσιμότητα του τομέα, έχουμε το καθήκον να ενεργούμε με υπευθυνότητα και να επιμένουμε στην αναζήτηση κατάλληλων λύσεων, παρά τις απαράδεκτες και συνεχιζόμενες πιέσεις και απειλές που έλαβε η UEFA

(vi) Κυρίως, επαναλαμβάνουμε στη FIFA, την UEFA και όλους τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιρικούς φορείς, όπως κάναμε πολλές φορές από την ανακοίνωση του Super League, τη δέσμευσή μας και τη σταθερή βούλησή μας να συζητήσουμε, με σεβασμό και χωρίς απαράδεκτη πίεση και σύμφωνα με την κράτος δικαίου, οι καταλληλότερες λύσεις για τη βιωσιμότητα ολόκληρης της οικογένειας ποδοσφαίρου».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.gr


 • Εμφανίσεις: 15

Οριστικό: Στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο ευρωπαϊκός τελικός της ΑΕΚ στο χάντμπολ

Οριστικό: Στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο ευρωπαϊκός τελικός της ΑΕΚ στο χάντμπολ 08/05/2021
Οριστικό: Στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο ευρωπαϊκός τελικός της ΑΕΚ στο χάντμπολ

Μετά από ολονύκτιες διαβουλεύσεις, επήλθε συμφωνία κι έτσι ο τελικός του EHF European Cup ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ίσταντς θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ στις 15 Μαΐου και ώρα 7:00 το απόγευμα.

Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους αγώνες της Ένωσης απέναντι στον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Basket League λύθηκε, καθώς, αν χρειαστεί τρίτη αναμέτρηση στο ζευγάρι, ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Μαΐου.

Για την αίσια έκβαση της υπόθεσης καθοριστική ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να σημειώνει πως "πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που θα διαφημίσει σε όλη την Ευρώπη το ελληνικό χάντμπολ και την πατρίδα μας".

Έτσι, λοιπόν, η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ελλάδας, που από την πρώτη στιγμή ήθελε ΟΑΚΑ για τον τελικό, δικαιώθηκε και όπως είχε συμβεί και στους ευρωπαϊκούς τελικούς του 2018 απέναντι στην Ποτάισα Τούρντα, το μπασκετικό γήπεδο του ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει ακόμα έναν ευρωπαϊκό τελικό της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.gr


 • Εμφανίσεις: 16

Basket League: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ για κορονοϊό στην ΑΕΚ

Basket League: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ για κορονοϊό στην ΑΕΚ 08/05/2021
1

Με στόχο να διασφαλιστεί πως δεν υπάρχει διασπορά, πραγματοποιήθηκαν επαναληπτικά τεστ στην ΑΕΚ, από τη στιγμή που ένας μπασκετμπολίστας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έπειτα από τα αρχικά τεστ.

Έτσι, λοιπόν, χθες το μεσημέρι διενεργήθηκαν νέα τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν "καθαρά", δηλαδή δεν βρέθηκε κανένα άλλο θετικό κρούσμα.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα τεστ αύριο, ενώ ο παίκτης που νόσησε ακολουθεί τη διαδικασία σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλα αυτά κι ενώ την Τρίτη (11/5, 20:00) έχει προγραμματιστεί το πρώτο ματς του πρώτου γύρου των πλέι οφ της Basket League απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Σε αυτό το ματς φυσικά δεν θα δώσει το παρών ο παίκτης που βρέθηκε χθες θετικός.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.gr


 • Εμφανίσεις: 16

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Νίκος Τριανταφύλλου
Ζιαφέτ' - Τσιπουράδικο και άλλα...
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων