4η δόση εμβολίου: Live η έκτακτη ενημέρωση από Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους

4η δόση εμβολίου: Live η έκτακτη ενημέρωση από Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους
Ενημέρωση για την 4η δόση εμβολίου στην Ελλάδα από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Έκτακτη ενημέρωση μετά το αλαλούμ για την 4η δόση εμβολίου από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Μαρία Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι στις 3 Μαΐου η εθνική επιτροπή εμβολιασμών, είχε διατυπώσει τη σύσταση εμβολιασμού με 4η δόση στους 70 ετών και άνω και εκείνων που διαμένουν σε μονάδες ηλικιωμένων, αλλά και σε άνω των 60 ετών, ιδιαίτερα εκείνων με υποκείμενα νοσήματα.

Η 4η δόση χορηγείται μετά από 4 μήνες μετά τον εμβολιασμό ή τη νόσηση.

Πλέον, λόγω των νέων παραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον και τη χαλάρωση των μέτρων, έχουμε αυξημένο αριθμό μολύνσεων, σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Αναφορικά με την 4η δόση για τον γενικό πληθυσμό, τα δεδομένα για το πρόσθετο όφελος για τους κάτω των 60 ετών είναι περιορισμένα, σημείωσε

Η επιτροπή επανέλαβε τη σύσταση για εμβολιασμό με 4η δόση σε ηλικίες 30 - 59 ετών, εξατομικευμένα, εφόσον το επιλέξουν με σύμφωνη ιατρική γνώμη.

Δείτε την ενημέρωση για την 4η δόση εμβολίου covid

{https://youtu.be/cqrDz2Ra3vk}

 • Εμφανίσεις: 9

Στο στόχαστρο Ερντογάν ξανά η Ελλάδα: Τι είπε για νησιά, βάσεις και Μητσοτάκη

Στο στόχαστρο Ερντογάν ξανά η Ελλάδα: Τι είπε για νησιά, βάσεις και Μητσοτάκη
Ο Ερντογάν τόνισε ότι «η Ελλάδα λέει ότι έχει 9 αμερικανικές βάσεις ''κατά της Ρωσίας''. Δεν το τρώμε αυτό».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε εναντίον της Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη, στο τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν εμφανίστηκε ενοχλημένος και για τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε ελληνικά νησιά, αλλά και για τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας, κάνοντας αναφορά για ακόμη μια φορά στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το γεύμα που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη, έκανα μια πρόταση. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά, το ανέτρεψε με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός. Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό», σημείωσε ο Ερντογάν.  

«Επίσης, επισκέφτηκε νησιά και νησίδες μη στρατικοποιημένα, αντίθετα με τη Λοζάνη και Παρίσι. Η Ελλάδα κάνει το αντίθετο 4+5, 9 αμερικανικές βάσεις κατά της Ρωσίας, λένε, αλλά δεν το τρώμε αυτό. Εάν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από την ειρήνη, γιατί γίνονται αυτά; Εμείς τα είπαμε αυτά στους ηγέτες», προσέθεσε ο Ερντογάν. 

Οι απαντήσεις του Ερντογάν στις ερωτήσεις που του τέθηκαν

 • Τι συζητήθηκε για τα F-16 στη συνάντηση με τον Μπάιντεν;

Τα κοινοβούλια είναι μέρη όπου λαμβάνουν χώρα προβληματικές διαδικασίες. Και εδώ ο κ. Πρόεδρος είπε ότι θα κάνει τα βήματα που μπορεί. Δεν αφορά μόνο τους Δημοκρατικούς. Υπάρχουν και Ρεπουμπλικάνοι. Μια μεγάλη ομάδα μου βρισκόταν στις ΗΠΑ. Πήραν συνεντεύξεις τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από Ρεπουμπλικάνους. Θα στείλουμε ξανά τις αντιπροσωπείες μας εάν χρειαστεί. Οι ειλικρινείς προσπάθειες του Μπάιντεν θα αποτελέσουν σοβαρή υποστήριξη εάν συναντηθούμε με τους Ρεπουμπλικάνους και λάβουμε την υποστήριξή του. Θα στείλουμε αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ χωρίς καθυστέρηση.

 • Βγήκε στο προσκήνιο ο οπλισμός των νησιών από το μέλος της συμμαχίας Ελλάδα;

Η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Πρόσφατα, του έκανα μια προσφορά στο δείπνο που του έδωσα στην Κωνσταντινούπολη. Είπα ότι δεν πρέπει να φέρουμε τρίτους στα μεταξύ μας θέματα από εδώ και πέρα. Φυσικά, έσπασε τη συμφωνία μας στη Γερουσία των ΗΠΑ 2-3 εβδομάδες αργότερα. Σε αυτές τις επισκέψεις έκανε προσπάθεια να πάει στους εξοπλισμούς. Υπάρχει επίσης η περίπτωση των ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια βάση εδώ. Όταν το ρωτάμε, λένε εναντίον της Ρωσίας. Αλλά οι δικοί μου δεν τους καταπίνουν. Δεν το βλέπουμε θετικά. Το είπαμε στους ηγέτες σε διμερείς συναντήσεις.

Ερντογάν: Μη μείνουν στα χαρτιά όσα συμφωνήσαμε - Αναμένουμε τα υποσχεθέντα

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

«Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την τηλεφωνική διπλωματία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι και τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν αυτό το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για τον διάδρομο μεταφοράς των σιτηρών», επεσήμανε ο Ερντογάν. 

Ο Ερντογάν τόνισε ότι όλες οι ευαισθησίες της Τουρκίας συμπεριελήφθησαν στη συμφωνία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία.

«Η εμπειρία κατά τη διαδικασία των αιτήσεων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποκάλυψαν τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας όσον αφορά την τρομοκρατία. Αυτό το μνημόνιο είναι μια διπλωματική νίκη για την Τουρκία και το έθνος μας μετά από μια δύσκολη διαπραγματευτική διαδικασία», ανέφερε ο Ερντογάν. 

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι πρέπει να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν στην Τουρκία στη συμφωνία για την άρση του βέτο της Άγκυρας στις υποψηφιότητες ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης μιας δέσμευσης της Στοκχόλμης να εκδώσει 73 «τρομοκράτες» στην Τουρκία.

«H Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να κρατήσουν το λόγο τους για τις αλλαγές απέναντι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και να αλλάξουν τη νομοθεσία τους. Η Σουηδία υποσχέθηκε ότι θα εκδώσει 73 τρομοκράτες στην Τουρκία. Από το μνημόνιο θα κερδίσουν και οι λαοί της Φινλανδίας - Σουηδίας», υπογράμμισε ο Ερντογάν.  

Ο Ερντογάν ζήτησε από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να επιδείξουν «πραγματική αλληλεγγύη» στη μάχη που δίνει η Άγκυρα κατά της τρομοκρατίας.  

«Αυτή η αποφασιστικότητα (κατά της τρομοκρατίας) δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Είναι επιτακτική ανάγκη η μάχη να συνεχιστεί κατά τρόπο απολύτως αλληλέγγυο χωρίς καμιά διάκριση μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων», είχε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι βλέπει την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας ως αναγνώριση των ευαισθησιών της Άγκυρας σε σχέση με την τρομοκρατία και μια «διπλωματική νίκη» για την Τουρκία.

 • Εμφανίσεις: 8

ΣΥΡΙΖΑ για Ηλία Νικολακόπουλο: Η επιστήμη που υπηρετούσε ταυτίστηκε με το όνομά του

ΣΥΡΙΖΑ για Ηλία Νικολακόπουλο: Η επιστήμη που υπηρετούσε ταυτίστηκε με το όνομά του
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου.

 Ο Ηλίας Νικολακόπουλος υπήρξε από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις ακαδημαϊκών που η επιστήμη την οποία υπηρετούσε είχε ταυτιστεί με το δικό του όνομα, αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικά, το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου:

«Ο Ηλίας Νικολακόπουλος υπήρξε από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις ακαδημαϊκών που η επιστήμη την οποία υπηρετούσε είχε ταυτιστεί με το δικό του όνομα.

Με τη γνώση, την αναλυτική του σκέψη και την ψυχραιμία του, ως καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, υπήρξε δάσκαλος χιλιάδων φοιτητών, ορισμένοι από τους οποίους κινήθηκαν μετέπειτα στα χνάρια του.

Είχε σπουδάσει στην Αθήνα, τη Λωζάνη και το Παρίσι, Μαθηματικά και Θεωρία Πιθανοτήτων.

Στο ευρύ κοινό είχε γίνει γνωστός από τη συνεργασία του με τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου κατέκτησε τον σεβασμό των πολιτών με τις ακριβείς εκτιμήσεις του και την ικανότητά του να εξηγεί απλά τα πιο σύνθετα πολιτικά ζητήματα.

Μέχρι και σήμερα θα ήταν δύσκολο κανείς να φανταστεί εκλογές στην Ελλάδα χωρίς την παρουσία του Ηλία Νικολακόπουλου.

Υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή τις αξίες της Αριστεράς, ήταν πρόεδρος των ΑΣΚΙ και είχε την επιστημονική επιμέλεια της εκπομπής Ιστορία στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους μαθητές του».

ΑΣΚΙ: Βαθιά οδύνη για την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου

Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) ανακοινώνουν με βαθιά οδύνη το θάνατο του προέδρου του Διοικητικού τους Συμβουλίου Ηλία Νικολακόπουλου:

«Είμαστε όλες και όλοι συγκλονισμένοι.

Ο Ηλίας δεν ήταν απλώς ο πρόεδρος μας. Ήταν ένας μαχητικός αγωνιστής κατά της δικτατορίας, συμμέτοχος της συλλογικής περιπέτειας της Αριστεράς, παρών μέχρι την τελευταία μέρα στις συλλογικές αναζητήσεις της νέας εποχής.

Ήταν ένας πρωτοπόρος της έρευνας που άνοιξε νέους δρόμους, αναμετρήθηκε με δύσκολα ερωτήματα, ενέπνευσε πολλούς και πολλές που είχαν την τύχη να διασταυρωθούν μαζί του.

Ήταν πάνω από όλα ένας δοτικός άνθρωπος που με το παράδειγμά του μας έκανε όλους και όλες να αναζητούμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Τα λόγια είναι φτωχά.

Αποχαιρετούμε τον Ηλία Νικολακόπουλο.

Και θα κρατάμε για πάντα τη λάμψη της ανατροπής που σφράγισε τη σκέψη, το βλέμμα και το μειδίαμα του Ηλία μας».

 • Εμφανίσεις: 13

Live - Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από Θεοδωρίδου, Θεμιστοκλέους για την 4η δόση εμβολίου

Διευκρινήσεις για την 4η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού και τα νεότερα για την πορεία της πανδημίας θα δοθούν σήμερα Πέμπτη σε έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


 • Εμφανίσεις: 9

«Ελλάδα 2021»: Εκδήλωση παρουσίασης και απολογισμού του έργου της Επιτροπής στη Βουλή των Ελλήνων

«Ελλάδα 2021»: Εκδήλωση παρουσίασης και απολογισμού του έργου της Επιτροπής στη Βουλή των Ελλήνων
Το ευχαριστώ του κοινοβουλίου στην Γιάννα Αγγελοπούλου και η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της Βουλής των Ελλήνων.

Εκδήλωση παρουσίασης και απολογισμού του έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων. Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τιμώντας την προσφορά της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» απένειμε στην Γιάννα Αγγελοπούλου το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

«Σήμερα κλείνει ένας σημαντικός κύκλος τιμής της κορυφαίας επετείου μας που επιβεβαιώνει ότι πρέπει να διαφυλάξουμε τη νέα μεγάλη ιδέα μας, για το πώς η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, θα γίνει μια χώρα αγνώριστη, μια χώρα προηγμένη» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην εκδήλωση.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ευχαρίστησε και συνεχάρη την Πρόεδρο, τα μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τους εθελοντές για όλο το πλέγμα των δραστηριοτήτων που έφεραν σε πέρας, το οποίο, όπως τόνισε, «έγινε χωρίς χρήματα των φορολογουμένων, αλλά μέσω χορηγιών και μέσω του προγράμματος εκποίησης καταπληκτικών αναμνηστικών νομισμάτων, χρήματα με τα οποία υποστηρίχθηκε ο τομέας της υγείας, η καινοτομία, το περιβάλλον, αλλά και η αίσθηση ότι, όχι απλώς θυμούμαστε, αλλά αυτή η θύμηση μας κάνει δυνατότερους για να εξασφαλίσουμε την προοπτική μας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξαίροντας το έργο της Επιτροπής σημείωσε πως «οι απολογισμοί στην Ελλάδα δεν έχουν καλή τύχη, καθώς είμεθα περισσότερο των ανακοινώσεων και όχι των λογοδοσιών. Μας αρέσει να κόβουμε την κορδέλα, να ξεκινάμε κάτι, να το διαφημίζουμε και να μην κοιτάμε αν αυτό ολοκληρώθηκε. Εδώ έχουμε μια αντιστροφή αυτής της καταστάσεως. Η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” τον Νοέμβριο του 2019 ξεκίνησε το χρέος της, ένα χρέος ιστορικό, έναντι μιας ιστορικής επετείου και κατάφερε να καταστρώσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων, όχι μόνο μνήμης, αλλά και προοπτικής βασισμένης πάνω στα πανίσχυρα θεμέλια του 1821».

GIANNA AGGELOPOULOY VOULI2

Η παρουσίαση της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η Πρόεδρός της Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της επιτροπής με αντικείμενο τον συντονισμό των δράσεων και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, είπαμε ότι επιδίωξη μας δεν είναι μόνο να τιμηθεί η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας και οι άνθρωποι που τη σημάδεψαν, αλλά η επέτειος να αποτελέσει και μία ευκαιρία να συζητήσουμε και για την επόμενη μέρα» επισημαίνοντας ότι τα πάντα έγιναν χωρίς κρατική χρηματοδότηση.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου υπογράμμισε το άνοιγμα στην κοινωνία που κατέθεσε τις προτάσεις της και την επιλογή της Επιτροπής να χρηματοδοτηθούν δράσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα και αποτύπωμα στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκε ιδιαίτερα στις δράσεις της παράτασης λειτουργίας της επιτροπής που έγιναν πράξη με την αξιοποίηση του πλεονάσματος που είχε να επιδείξει στο τέλος του επετειακούς έτους, χάρη στη χρηστή διαχείριση των πόρων της.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγορά οχημάτων για το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Πυροσβεστικό Σώμα, στην αγορά του νέου τηλεσκοπίου στον Σκίνακα, στη χρηματοδότηση της έρευνας για καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια στο Άστρος Κυνουρίας, στην πλατφόρμα για την εύρεση εργασίας ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, στο Πρόγραμμα «Δεδομένα για το κοινό καλό». Όπως σημείωσε, «πρόκειται για δράσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα και σαφές κοινωνικό αντίκτυπο, οι οποίες αναφέρονται στις περιοχές της υγείας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, της πολιτικής προστασίας, του πολιτισμού».

Στην εκδήλωση, στην διάρκεια της οποίας προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από το πλούσιο έργο της Επιτροπής, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων και μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 • Εμφανίσεις: 37

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στερεί τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στερεί τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους
Οι συνταξιούχοι θα δώσουν τη δική τους ηχηρή απάντηση στις εκλογές, τονίζει η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε "ταφόπλακα" στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά τους, στη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τονίζει σε on camera δήλωσή της, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κάνοντας λόγο για «διπλό εμπαιγμό», σημειώνει ότι η κυβέρνηση «το 2020 απέδωσε τα αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν 1.200.000 συνταξιούχοι». «Σήμερα, οι ίδιοι αποκλείονται και από την δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών τους με βάση τον νόμο της ΝΔ και με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τους απέτρεψε να προσφύγουν δικαστικά με δημόσιες δηλώσεις υπουργών», υπογραμμίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Οι συνταξιούχοι θα δώσουν τη δική τους ηχηρή απάντηση στις εκλογές», καταλήγει.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:    

«Στη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε "ταφόπλακα" στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά τους.

Πρόκειται για διπλό εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη: το 2020 απέδωσε τα αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν τότε 1.200.000 συνταξιούχοι από τα αναδρομικά.

Σήμερα, οι ίδιοι αποκλείονται και από την δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών τους με βάση τον νόμο της ΝΔ και με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τους απέτρεψε να προσφύγουν δικαστικά με δημόσιες δηλώσεις υπουργών.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά την κυβερνητική κοροϊδία και θα δώσουν τη δική τους ηχηρή απάντηση στις εκλογές!».

Το βίντεο:  

{https://youtu.be/_51nMAlCLnc}

 • Εμφανίσεις: 13

Κορονοϊός: Ούτε μια ούτε δύο αλλά 28 μεταλλάξεις έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ούτε μια ούτε δύο αλλά 28 μεταλλάξεις έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα
Αναλυτικά στοιχεία για κάθε παραλλαγή του κορονοϊού στη χώρα μας.

Από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, το Φεβρουάριο του 2020, ο κορονοϊός όχι μόνο έχει εισέλθει στη ζωή μας και στις καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά, όπως είναι φυσικό, έχει μεταλλαχθεί προκειμένου να επιβιώσει.

Μάλιστα, συνολικά 28 παραλλαγές του κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα με την ανακοίνωση για τους νεκρούς, τους διασωληνωμένους και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά και για την γεωγραφική κατανομή τους ανά περιφερειακή ενότητα, δημοσιεύθηκαν (όπως κάθε Πέμπτη) τα στοιχεία για τις παραλλαγές του ιού, από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Στην παρούσα αναφορά περιλαμβάνονται αποτελέσματα ανάλυσης από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, από 348 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 24 Μαΐου 2022 έως 26 Ιουνίου 2022. Από όλα τα δείγματα απομονώθηκε στέλεχος Omicron (B.1.1.529).

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 28 διαφορετικά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος/υπό διερεύνηση/υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος του ιού SARS CoV-2 από 56.577 αλληλουχηθέντα δείγματα (55.849 προερχόμενα από εγχώρια κρούσματα και 728 από εισαγόμενα).

Κατά τη διάρκεια του διμήνου πριν τις 26 Ιουνίου 2022, οι δύο πιο συχνές υπο-παραλλαγές του στελέχους Omicron που απομονώθηκαν από εγχώρια δείγματα από τυχαία δειγματοληψία ήταν το BA.2 με ποσοστό 74,4%, ακολουθούμενο από το BA.5 με ποσοστό 16,1% (Πίνακας 3).

metallakseis 30 6 1

metallakseis 30 6 2

metallakseis 30 6 3

metallakseis 30 6 4

metallakseis 30 6 5

 

 

 • Εμφανίσεις: 12

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Ελληνικό χρώμα στους «32» του Γουίμπλεντον – Στέφανος Τσιτσιπάς εναντίον Νικ Κύργιου
 2. Καιρός-meteo: Πού θα δούμε 39αρια την Παρασκευή
 3. «Κοκορομαχία» στη Βουλή για το δημοψήφισμα του 2015 - Ανοιχτός σε διάλογο για συγκυβέρνηση ο Βαρουφάκης αλλά πριν τις εκλογές
 4. Κορονοϊός: Συνεχίζει να αυξάνεται η θετικότητα, δείτε τα τεστ σήμερα
 5. Στον «πάγο» το τέλος επιτηδεύματος των καλλιτεχνών και επιδότηση έως 5.000 ευρώ - Όλες οι ρυθμίσεις
 6. Ο Μπάιντεν στηρίζει Τουρκία για τα F16 μία ημέρα μετά τη συνάντηση Ερντογάν
 7. Ηλίας Νικολακόπουλος: Η τελευταία του συνέντευξη
 8. Σύνοδος ΝΑΤΟ: Όλοι στα «πηγαδάκια», αλλά ο Μητσοτάκης έκανε… τουρισμό στο μουσείο Πράδο
 9. Μεταλλάξεις Όμικρον 4/5: Καλπάζουν σε Αττική, Θράκη, Κρήτη - Πίνακες ΕΟΔΥ
 10. Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος - Από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 75 ετών
 11. Το εύκολο κόλπο με τον ανεμιστήρα για δροσερό σπίτι
 12. O Πούτιν σκέφτεται να «πατήσει το κουμπί» και να διακόψει το φυσικό αέριο στην ΕΕ
 13. Ο Ηλίας Νικολακόπουλος για τους γονείς του, τις σπουδές και τη νεολαία Λαμπράκη
 14. Πέθανε ο πολιτικός επιστήμονας Ηλίας Νικολακόπουλος
 15. Πού εντοπίστηκαν τα 15.498 κρούσματα σήμερα: Σχεδόν 10.000 στην Αττική - Όλες οι περιοχές

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
Το Σουβλάκι του Πασά
WebCenter - Smart Internet Solutions
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων