Πού θα φοράμε μάσκα μετά την κατάργηση

Πού θα φοράμε μάσκα μετά την κατάργηση
Ώρες μετρούν αντίστροφα για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους εν αναμονή των ανακοινώσεων Χαρδαλιά. Πού θα είναι υποχρεωτικό να τη φοράμε;

Λίγο ο καύσωνας, λίγο ο σταθερός ρυθμός αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη χώρα μας, οι μάσκες γίνονται παρελθόν τουλάχιστον στους ανοικτούς χώρους: Στον δρόμο, την παραλία, τα πάρκα. Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 18:00.

Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμα να τις βάλουμε στο συρτάρι, πόσω μάλλον να τις πετάξουμε. Και αυτό γιατί η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική σε αρκετούς χώρους και δεν θα πάψουμε να τις χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Έτσι, λοιπόν, αναμένεται να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους που ισχύουν και σήμερα. Αυτοί, μεταξύ άλλων, είναι:

Χώροι γραφείων (δημόσιο και ιδιωτικές επιχειρήσεις), εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, βιβλιοθήκες, κλειστούς κινηματογράφους, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, ιατρεία, mall και άλλα εμπορικά κέντρα, ασανσέρ, μετρό και γενικότερα στα μέσα μεταφοράς, κ.ο.κ.

Ερωτηματικό παραμένουν οι ανοικτοί συναυλιακοί χώροι και γενικότερα οι διευκρινίσεις που αφορούν σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός (π.χ. στάσεις λεωφορείων), ή τι θα ισχύει για την εστίαση και αν είναι υποχρεωτικό να τη φοράμε μέχρι να καθίσουμε στο τραπέζι ή αν θα είναι υποχρεωτική για το κατάστρωμα των πλοίων.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα, Τετάρτη, για όλα τα παραπάνω και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι επίσημες ανακοινώσεις.

 • Εμφανίσεις: 1

Απινιδωτές σε σχολεία και αθλητικούς χώρους ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Απινιδωτές σε σχολεία και αθλητικούς χώρους ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Μέτρα για τους αθλούμενους ζητά ο ΠΙΣ μετά αφορμή το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν άλλα και ένα ανάλογο στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Την άμεση τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) σε όλους τους αθλητικούς χώρους και στις σχολικές μονάδες, ετήσιο ιατρικό επανέλεγχο όλων των αθλούμενων με καρδιολογικές εξετάσεις, αλλά και την καθιέρωση μαθήματος Αγωγής Υγείας στα σχολεία, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ε. Αυγενάκη.

Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά καρδιακής ανακοπής σε αθλητικούς χώρους, το ένα σε αγώνα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το άλλο στα Μουδανιά Χαλκιδικής, ο ΠΙΣ ζητά να αποφασισθεί άμεσα η λήψη μέτρων ώστε να θα σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ειδικότερα ο ΠΙΣ στην επιστολή του ζητά:

1) Να τοποθετηθεί Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) σε κάθε αθλητικό χώρο ανοικτό ή κλειστό.

2) Να υπάρχει ΑΕΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες και σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

3) Σε κάθε διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων οποιουδήποτε επιπέδου να υπάρχει ΑΕΑ, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

4) Να καθιερωθεί επιτέλους το μάθημα Αγωγής Υγείας ως αυτόνομο μάθημα-αντικείμενο στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη ενότητα τις πρώτες βοήθειες, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και εκπαίδευση στους ΑΕΑ.

5) Εκπαίδευση και ετήσια επανεκπαίδευση όλων των αθλουμένων – μελών αθλητικών συλλόγων, όλων των αθλημάτων, σε βασική ΚΑΡΠΑ και χρήση ΑΕΑ.

6) Ετήσιο ιατρικό επανέλεγχο όλων των αθλουμένων, στον οποίο θα περιλαμβάνεται καρδιολογική εξέταση με υπέρηχο καρδιάς (triplex), που θα επισυνάπτεται στο δελτίο του αθλητή.

7) Επαναφέρουμε, τέλος, την πρότασή μας προς την Υπουργό Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την προσφορά βοήθειας των ιατρικών συλλόγων προς την εκπαιδευτική κοινότητα σε θέματα Αγωγής Υγείας.

 • Εμφανίσεις: 1

Ο Νορβηγός πρέσβης πήγε στη Δήλο και είδε… σκουπίδια – Τι έγραψε στο twitter

Ο Νορβηγός πρέσβης πήγε στη Δήλο και είδε… σκουπίδια – Τι έγραψε στο twitter
Υπό κανονικές συνθήκες ο Νορβηγός πρέσβης θα έπρεπε να εξυμνεί τις ομορφιές της Δήλου, αντί γι’ αυτό όμως έκανε tweet για τα σκουπίδια που είδε στο λιμάνι. Τον ενημέρωσαν αργότερα ότι θ’ απομακρυνθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τη Δήλο επισκέφθηκε ο Νορβηγός πρέσβης στην Ελλάδα, Φρόντε Όβερλαντ Άντερσεν. Αντί, όμως, να κάνει tweet για τις ομορφιές του νησιού, έκανε για τα… σκουπίδια που αντίκρυσε στο λιμάνι.

Ο Νορβηγός πρέσβης φαίνεται πως βρέθηκε προ εκπλήξεως στη θέα των σκουπιδιών και έκανε μια οργισμένη ανάρτηση στο twitter γράφοντας: «Μα ποιος είναι υπεύθυνος για το λιμάνι της Δήλου; Αυτή είναι η εικόνα που συναντούν οι επισκέπτες…».

{https://twitter.com/norwayingreece/status/1407075284608851973?s=20}

Λίγες ώρες αργότερα έκανε και νέα ανάρτηση που ανέφερε ότι του τηλεφώνησαν από τη Δήλο και του εξήγησαν πως είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας και τα σκουπίδια θ’ απομακρυνθούν άμεσα από το ιερό νησί της αρχαιότητας.

https://twitter.com/norwayingreece/status/1407244894951858180?s=20

 • Εμφανίσεις: 1

Ο «μάγος» Ντανιίλ Τρίφονοφ στο Ηρώδειο με την ΚΟΑ

Ο «μάγος» Ντανιίλ Τρίφονοφ στο Ηρώδειο με την ΚΟΑ
Ένας από τους διασημότερους πιανίστες της εποχής μας, κορυφαίος ερμηνευτής του έργου του Ραχμάνινοφ, θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Πέμπτη 24 Ιουνίου στο Ηρώδειο σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Μετά από μήνες καλλιτεχνικής ανομβρίας, κατά τους οποίους η προοπτική live εμφάνισης της κάθε συμφωνικής ορχήστρας έμοιαζε απίθανη, η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας στο Ηρώδειο την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 21:00 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φαντάζει σαν μάννα εξ’ ουρανού για τους φίλους της μουσικής, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αγνοήσουν ακόμα και τα προβλήματα με τον ήχο που ταλανίζουν τον συγκεκριμένο χώρο.

Πόσο μάλλον που με την ΚΟΑ συμπράττει ένας από τους κορυφαίους σολίστ του πιάνου της εποχής μας, ο Ρώσος Ντανιίλ Τρίφονοφ, ιδανικός ερμηνευτής του έργου του Ραχμάνινοφ, δείγμα της τέχνης του οποίου θα απολαύσουμε με τη μορφή του περίφημου Δεύτερου Κοντσέρτου.

Το πρόγραμμα με μια ματιά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ (γεν. 1959)
Ισοκράτημα ενός παιδιού

ΣΕΡΓΚΕΪ ΡΑΧΜΑΝΙΝΟΦ (1873–1943)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18

ΝΤΜΙΤΡΙ ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ (1906-1975)
Συμφωνία αρ. 9 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 70

ΣΟΛΙΣΤ
Ντανιίλ Τρίφονοφ, πιάνο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Λουκάς Καρυτινός

Τα έργα
Το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη «Το ισοκράτημα ενός παιδιού», είναι γεμάτο από ελληνικό χρώμα. Τα μουσικά ιδιώματα από τον Πόντο έως την Κρήτη συνομιλούν κι εναλλάσσονται, φωτίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον. Ζωντανεύουν οι από αιώνων ρίζες μας μέσα από την μουσική του 21ου αιώνα. Παρελθόν και παρόν σε μια εξαίρετη σύνθεση.

Το Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο του Ραχμάνινωφ, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα που έχουν γραφεί ποτέ για πιάνο, έσωσε την καριέρα του συνθέτη, η οποία μετά την αποτυχία της 1ης του Συμφωνίας προχωρούσε στην καταστροφή. Οι πασίγνωστες μελωδίες του έχουν χρησιμοποιηθεί, καθ’ όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα, είτε σε κινηματογραφικές ταινίες, είτε σε δημοφιλή τραγούδια. Με έντονο το ρομαντικό στοιχείο, αλλά και με αναγκαίο το βιρτουόζικο παίξιμο, είμαστε πολύ τυχεροί που ξαναβρισκόμαστε από κοντά για να απολαύσουμε τον υπ’ αριθμό ένα πιανίστα στα έργα Ραχμάνιμωφ, τον διάσημο Δανιήλ Τρίφονοφ.

Η 9η Συμφωνία του Ντ.Σοστακόβιτς, γράφτηκε με την ευκαιρία της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι είναι ύμνος χαράς κι αισιοδοξίας για ένα ειρηνικό μέλλον. Με γρήγορους ρυθμούς, παιγνιώδης κι ανάλαφρη, αφήνει πίσω τη θλίψη, το βάρος, τον θάνατο του πολέμου και κλείνει το μάτι στη ζωή που προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της.

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 60€, Α΄ ζώνη 50€, Β΄ ζώνη 40€, Γ΄ ζώνη 30€, Άνω διάζωμα 25/20/15€, Φοιτητικό/ 65+ / καλλιτεχνικών Σωματείων 16/12€, ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστών Καλλιτεχνικών Σχολών 5€. Προπώληση εισιτηρίων: ΕΔΩ

 

 

 • Εμφανίσεις: 2

Μάσκες, απαγόρευση κυκλοφορίας και εστίαση: Προ των πυλών νέα χαλάρωση μέτρων

Νέα χαλάρωση μέτρων φαίνεται πως είναι προ των πυλών, με την επιτροπή να θέτει αυτή την ώρα επί τάπητος το ενδεχόμενο να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν…

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


 • Εμφανίσεις: 9

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε η υποβολή προγραμμάτων e-learning επαγγελματικής κατάρτισης - Ποιους αφορά

Σήμερα, ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων σύγχρονης εξ αποστάσεως (e-learning) επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση) 0,06 έτους 2021, για μεγάλες επιχειρήσεις.

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


 • Εμφανίσεις: 19

Πρόσκληση Κεραμέως για διάλογο για το νομοσχέδιο για τα σχολεία – Οι 4 άξονες

Πρόσκληση Κεραμέως για διάλογο για το νομοσχέδιο για τα σχολεία – Οι 4 άξονες
Ξεκινά σύντομα ο διάλογος για το προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία. Η Νίκη Κεραμέως ζητά συνάντηση με τομεάρχες Παιδείας κομμάτων και φορείς.

Ο διάλογος για το νομοσχέδιο για τα σχολεία, το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερις άξονες, θα ξεκινήσει σύντομα μετά και την πρόσκληση της Νίκης Κεραμέως προς τους τομεάρχες Παιδείας των κομμάτων και φορείς.

Η υπουργός Παιδείας προσκάλεσε με επιστολή της τους υπευθύνους Παιδείας των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να συναντηθούν και να συζητήσουν θέσεις και απόψεις που αφορούν στους άξονες του επερχόμενου νομοσχεδίου του υπουργείου, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωσή του.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Μαρούσι, 22 Ιουνίου 2021

Αξιότιμε κύριε/κυρία …,

Στο πλαίσιο του διαλόγου που σταθερά επιδιώκουμε με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων και τους φορείς, σας προσκαλούμε […] σε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών».

Το εν λόγω νομοθέτημα περιλαμβάνει τέσσερις άξονες:

Ι) Τη μεγαλύτερη αυτονομία της σχολικής μονάδας, καθώς η ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων είναι άμεσα συναρτώμενη με το βαθμό αποκέντρωσής τους, τομέα στον οποίο η χώρα μας υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες χώρες.

ΙΙ) Την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και για τη διαρκή βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

ΙΙΙ) Τις δομές εκπαίδευσης, για την περαιτέρω συμβολή τους στην αποτελεσματική υποστήριξη του σχολείου.

ΙV) Την εκκλησιαστική εκπαίδευση, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και ανώτατης εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Αναμένοντας τον εποικοδομητικό μας διάλογο.

Με εκτίμηση,

Νίκη Κεραμέως»

 • Εμφανίσεις: 19

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Πετράλωνα: Το χρονικό της σύλληψης του 35χρονου για τον βιασμό της καθαρίστριας
 2. ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για προγράμματα e-learning κατάρτισης εργαζομένων
 3. Γλυκά Νερά: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στη Βουλή τη διαρροή της δικογραφίας και το ημερολόγιο της Καρολάιν
 4. Σταύρος Δογιάκης: Νεκρός με δύο σφαίρες ο ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα
 5. Μητσοτάκης: Οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις δεν θα κάνουν ούτε φέτος διακοπές
 6. Τρένο στο Ρουφ: Η μουσική παράσταση «Paris-Istanbul» επιστρέφει
 7. Μήνυμα της Μαριέττας Γιαννάκου από το νοσοκομείο: «Οι ευχές πιάνουν τόπο»
 8. Σήμερα η ανακοίνωση Χαρδαλιά για το τέλος της μάσκας
 9. Survivor 2021 - μητέρα Μαριαλένας: Ο Σάκης δεν κακοποίησε ποτέ την κόρη μου
 10. Νίκαια: Άγρια επίθεση κατά 63χρονης για έναν χρυσό σταυρό - «Με πάτησε για να τον βγάλει»
 11. Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Παραδόθηκε ο καταζητούμενος εφοπλιστής
 12. Κατάργηση μάσκας άμεσα - Η απαγόρευση κυκλοφορίας μένει πίσω
 13. Άργος: Ξυλοκοπήθηκε από εκείνους που παρενόχλησαν την κόρη του και χαροπαλεύει
 14. Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Παραδόθηκε ο εφοπλιστής
 15. CNN NOW: Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Το Σουβλάκι του Πασά
Galaxy Hotel
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
ACS ...σημαίνει courier