Ψευτογιατρός: Συνεχίζεται η δίκη παρά την απουσία του κατηγορούμενου

Ψευτογιατρός: Συνεχίζεται η δίκη παρά την απουσία του κατηγορούμενου
Απουσίαζε για τρίτη φορά, σήμερα, ο ψευτογιατρός από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται με την κατηγορία 12 ανθρωποκτονιών και για 14 απόπειρες. Το δικαστήριο αρνήθηκε να διακόψει τη δίκη και έτσι ο «Dr Kontos» θα δικαστεί ωσεί παρών.

Ωσεί παρών θα δικαστεί σήμερα ο ψευτογιατρός στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση που κόστισε τη ζωή σε 12 ασθενείς, αλλά και την τραγική ραγδαία επιβάρυνση της υγείας άλλων 14 πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Το δικαστήριο, υπό τον ασφυκτικό χρόνο της λήξης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης του «Dr Kontos» στις 16 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς την εξουσιοδότηση του βασικού κατηγορούμενου, που νοσηλεύεται με κορονοϊό, προς τους συνηγόρους του και να απορρίψει τα αιτήματα που υπέβαλε για διακοπή της δίκης.

Υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας τάχθηκε και ο εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση «πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά» και τόνισε πως ο κατηγορούμενος εμφανιζόμενος ως διακεκριμένος ογκολόγος, δεν μερίμνησε εγκαίρως για την εξουσιοδότηση προς τους συνηγόρους του: «Θεωρούμε υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται» είπε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε: «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορούμενου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει, όταν έμαθε ότι έχει κορονοϊό, είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον Εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Η υπόθεση

Η υπόθεση απάτης συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εμπιστευόμενοι τις «θεραπείες» του.

Σημειώνεται, πως ο κατηγορούμενος είναι ο 48χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, εκμεταλλευόμενος την απελπισία ασθενών τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και τους υπόσχονταν δήθεν ίαση από σοβαρές ασθένειες με «ματζούνια» και άλλα δήθεν δικά του άγνωστα στην επιστημονική κοινότητα σκευάσματα.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

WebCenter - Smart Internet Solutions
Νίκος Τριανταφύλλου
Carbon Off - Ιωάννινα
ACS ...σημαίνει courier