Η κοινότητα της F1 στο πλευρό του Χάμιλτον – «Είμαι ευγνώμων σε όλους»

Η κοινότητα της F1 στο πλευρό του Χάμιλτον – «Είμαι ευγνώμων σε όλους»
Μετά το ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε από τον Νέσλον Πικέ, ο Λιούις Χάμιλτον δέχθηκε την υποστήριξη από όλη την κοινότητα της F1.

Ευγνώμων για την υποστήριξη που είχε από την κοινότητα της F1 δήλωσε πως είναι ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε ρατσιτσικό σχόλιο από τον τρεις φορές πρωταθλητή, Νέλσον Πικέ.

Μετά τα όσα είπε ο παλαίμαχος βραζιλιάνος, η Ομοσπονδία, η Mercedes, η F1 αλλά και πολλοί πιλότοι εξέδωσαν ανακοινώσεις και έκαναν δημοσιεύσεις εκφράζοντας την ανίθεσή τους με οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δη στην κορωνίδα αυτού.

Ο Βρετανός άσσος της Mercedes δεν το άφησε ασχολίαστο και γι’ αυτό εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λέγοντας: «Είμαι απίστευτα ευγνώμων σε όλους όσους βοήθησαν στο άθλημα, ιδιαίτερα στους οδηγούς. Ξέρετε, έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που πολλοί από εμάς γονάτισαν στον αγώνα στην Αυστρία και, φυσικά, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις.

Δέχομαι ρατσισμό και κριτική, αρνητικότητα και αρχαϊκές συμπεριφορές για πολύ, πολύ καιρό. Επομένως, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα νέο για μένα. Νομίζω ότι αφορά περισσότερο τη μεγαλύτερη εικόνα… δεν αφορά μόνο ένα άτομο, δεν αφορά μόνο την χρήση μιας συγκεκριμένης λέξης».

Σημειώνεται ότι ο Πικέ έκανε μια δήλωση την Τετάρτη στην οποία ζήτησε συγγνώμη από τον Χάμιλτον, ενώ τόνισε ότι τα λόγια του «μεταφράστηκαν λάθος» και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν σκόπευε να τον προσβάλει».

Με τα λόγια των οδηγών…

Ο εν ενεργεία πρωταθλητής της F1, Μαξ Φερστάπεν είπε: «Ο ρατσισμός σε όλο τον κόσμο, δεν είναι μόνο στη Formula 1, νομίζω ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται αυτές οι λέξεις, αλλά αυτό ξεκινά ήδη από την εκπαίδευση. Σήμερα, από μικρότερη ηλικία, στο σπίτι, στο σχολείο, πρέπει να διδάσκονται τέτοια πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν ή να χρησιμοποιηθούν γενικά, και πάνω σε αυτό είναι που εργαζόμαστε. Όλοι το υποστηρίζουμε».

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ είπε: «Ήταν υπέροχο που είδαμε ότι υπήρχε τόση ανταπόκριση από όλη την κοινότητα της F1 και τόσο γρήγορα οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Λιούις.

Έχουμε την καμπάνια «We Race As One» (σ.σ. αγωνιζόμαστε σαν ένας) και είναι πολύ σαφής ο στόχος μας. Κάθε κοινότητα είναι ευπρόσδεκτη και πρέπει πάντα να απαντάμε με αυτόν τον τρόπο πολύ γρήγορα και να ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε, γιατί η καλοσύνη έχει σημασία, οι άνθρωποι έχουν σημασία».

Ο δύο φορές πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο, τόνισε: «Σίγουρα, δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους σχόλια και νομίζω ότι η αντίδραση από ολόκληρη την κοινότητα ήταν αρκετά μεγάλη. Εάν χρειαστεί να αναλάβουμε δράση, νομίζω ότι θα βασιστούμε στην υποστήριξη, δηλαδή αυτό που κάνει τόσα χρόνια η Ομοσπονδία. Το πιο σημαντικό από εμάς τους οδηγούς είναι να δείξουμε την υποστήριξη στον Λιούις και στεκόμαστε δίπλα του».

  • Εμφανίσεις: 0

Οι γυναίκες στην F1 – Το νέο πρόγραμμα εύρεσης ταλέντων της Alpine

Οι γυναίκες στην F1 – Το νέο πρόγραμμα εύρεσης ταλέντων της Alpine
Η ομάδα της F1, Alpine κάνει ένα βήμα μπροστά για την διαφορετικότητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, προωθώντας τις γυναίκες οδηγούς και μηχανικούς στο κορυφαίο πρωτάθλημα.  

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Rac(H)er» ανακοίνωσε η Alpine με σκοπό την αύξηση της διαφορετικότητας, καθώς στοχεύει όχι μόνο να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει μελλοντικά γυναικεία ταλέντα F1, αλλά και να αυξήσει σημαντικά την αναλογία γυναικών υπαλλήλων στην ομάδα.

Το «Rac(H)er» στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό γυναικών μηχανικών της Alpine στο 30% έως το 2027, με μόλις το 12% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας αυτοκινήτων Alpine να αποτελείται από γυναίκες επί του παρόντος. Η Alpine στοχεύει επίσης στην αύξηση της διαφορετικότητας στην ομάδα της F1, όπου ισχυρίζονται ότι μόνο το 10% του εργατικού δυναμικού είναι γυναίκες αυτή τη στιγμή.

Ίδιες πιθανότητες

Οι νεαρές γυναίκες που αγωνίζονται στα καρτ θα υποστηριχθούν από τη πρόγραμμα με ειδική σωματική και πνευματική, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους άνδρες για να αγωνιστούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Η ομάδα της F1 γνωστοποίησε ότι μετά τον εντοπισμό και την προπόνηση των ταλέντων, θα παρέχει οικονομική υποστήριξη, με στόχο την τοποθέτηση μιας γυναίκας οδηγού στην F1.

{https://twitter.com/AlpineF1Team/status/1542403551053451264}

Επιπλέον, το πρόγραμμα της Alpine επενδύει σε τοπικές πρωτοβουλίες STEM (Science, Technology, Engineering and Maths), μεταξύ άλλων, για να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν στο σπορ και να το επιδιώξουν μακροπρόθεσμα – σε συνδυασμό με την καθοδήγηση σε κάθε τμήμα του Alpine για την υποστήριξη των γυναικών.

Η Alpine θα συνεργαστεί με την F1 και την Επιτροπή Γυναικών στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό της FIA, καθώς και με άλλα προγράμματα όπως το «Girls on Track», για να επιτύχουν τους στόχους τους.

«Είναι οι καλύτερες στον τομέα τους»

«Με το “Rac(H)er”, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πραγματική αξιοκρατία και όχι απλώς να μετακινούμε στατιστικά. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοναδικό, μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που βασίζεται στη δέσμευση όλων των εργαζομένων της Alpine», δήλωσε η Κλερ Μενσιέ, Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού της Alpine.

«Δεσμευόμαστε να το κάνουμε αυτό σε όλους τους τομείς της εταιρείας και δίνουμε το παράδειγμα. Το πενήντα τοις εκατό της Επιτροπής Διαχείρισης των Alpine είναι πλέον γυναίκες – όχι επειδή… πρέπει να προωθήσουμε την διαφορετικότητα, αλλά επειδή είναι οι καλύτερες στον τομέα της εξειδίκευσής τους για να ηγηθούν του ρόλου και των ευθυνών τους», συμπλήρωσε.

  • Εμφανίσεις: 38

Ο Πικέ ζήτησε συγγνώμη από τον Χάμιλτον - Υποστήριξε ότι δεν ήταν ρατσιστικό σχόλιο

Ο Πικέ ζήτησε συγγνώμη από τον Χάμιλτον - Υποστήριξε ότι δεν ήταν ρατσιστικό σχόλιο
Ο παλαίμαχος πιλότος της F1, Νέλσον Πικέ, ζήτησε συγγνώμη από τον Λιούις Χάμιλτον για τα όσα είπε προς το πρόσωπό του.

Συγγνώμη ζήτησε σήμερα ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Νέλσον Πικέ, από τον Λιούις Χάμιλτον για το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε προς το πρόσωπό του όντας καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο 69χρονος Βραζιλιάνος χρησιμοποιεί μια λέξη αναφερόμενος προς τον Βρετανό οδηγό της Mercedes (σ.σ. η οποία μεταφράζεται ως «νέγρος»), όμως υποστήριξε ότι τα λεγόμενά του δεν μεταφράστηκαν σωστά στα αγγλικά.

Μιλώντας αναφορικά με την έκφραση που χρησιμοποίησε τον περασμένο Νοέμβριο, είπε:

«Ο όρος που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτός που χρησιμοποιείται ευρέως και ιστορικά στην καθομιλουμένη στα βραζιλιάνικα πορτογαλικά ως συνώνυμο για τη λέξη "τύπος" ή "άτομο" και δεν είχε ποτέ σκοπό να προσβάλει. Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τη λέξη, για την οποία κατηγορούμαι σε κάποιες μεταφράσεις. Καταδικάζω έντονα κάθε υπόνοια ότι η λέξη χρησιμοποιήθηκε από μένα με σκοπό να μειώσω έναν οδηγό, εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του. Ζητώ ολόψυχα συγγνώμη από όποιον επηρεάστηκε, συμπεριλαμβανομένου του Λιούις, ο οποίος είναι ένας απίστευτος οδηγός, αλλά η μετάφραση σε κάποια ΜΜΕ που κυκλοφορεί τώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι σωστή. Οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στη Formula 1 ή την κοινωνία και είμαι χαρούμενος που ξεκαθαρίζω τις σκέψεις μου από αυτή την άποψη».

«Έχω στοχοποιηθεί - Έχει έρθει η ώρα για δράση»

Αντιδρώντας στο σχόλιο του Πικέ, ο Χάμιλτον, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε τιμητικά τη βραζιλιάνικη υπηκοότητα έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter: «Αυτές οι αρχαϊκές νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν και δεν έχουν θέση στο άθλημά μας. Περιστοιχίζομαι από αυτές τις συμπεριφορές και έχω στοχοποιηθεί ολόκληρη τη ζωή μου. Υπήρξε πολύς καιρός για να μάθουμε. Έχει έρθει η ώρα για δράση».

{https://twitter.com/LewisHamilton/status/1541750081296244736}

Στο πλευρό του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στάθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), η Φόρμουλα Ένα και η Mercedes εξέδωσαν ανακοινώσεις, με τις οποίες καταδίκαζαν το ρατσισμό, αλλά χωρίς να αναφέρονται ονομαστικά στον Πικέ.

{https://twitter.com/F1/status/1541719302876823552}

{https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1541711270847680515}

  • Εμφανίσεις: 65

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...
Φροντιστήριο Κλασικό
Galaxy Hotel
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.