Αυτό είναι το deal του Παναθηναϊκού για Ουναΐ
Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας του, καθώς έπειτα από «μαραθώνιες» διαπραγματεύσεις με την Χιρόνα ήρθε σε συμφωνία για την αγορά του Αζεντίν Ουναΐ.
Αρχικά, ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει στην ισπανική ομάδα 11 εκατομμύρια, τα οποία θα σπάσουν σε δύο δόσεις. Τα μισά θα δοθούν τώρα και τα άλλα μισά το 2027, λόγω του cost control. Έτσι, το τριφύλλι δεν θα έχει πρόβλημα.
Με αυτά τα 11 εκατομμύρια, ο Παναθηναϊκός αγοράζει το 70% του παίκτη. Αλλά κάθε χρόνο θα καταβάλει ένα εκατομμύριο επιπλέον και θα αγοράζει το 10%. Κάθε καλοκαίρι (2027, 2028, 2029) θα πληρώνει το συγκεκριμένο ποσό, μέχρι να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του Ουναΐ.
Αυτό σημαίνει ότι το ποσό της αγοράς του Μαροκινού θα φτάσει συνολικά τα 14 εκατ. ευρώ για το 100% του ποδοσφαιριστή.
Όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή, ήταν τεράστια η επιθυμία του να φορέσει ξανά το τριφύλλι στο στήθος και βοήθησε τα μέγιστα από την πλευρά του στην υλοποίηση της συμφωνίας, αφού προηγουμένως ο Παναθηναϊκός κάλυψε σε απόλυτο βαθμό τις οικονομικές του απαιτήσεις για 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας (με ετήσιες αποδοχές στα 3.5 εκατ. ευρώ).
Ουσιαστικά το συνολικός κόστος της μεταγραφής θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.