Logo

«Τρίποντο»… ηρεμίας για την Ατλέτικο Μαδρίτης

Τρία γκολ στο φινάλε (πέναλτι του Γκριμάλντο στο 84′ και δύο γκολ από τους Ντέιβιντ και Σιμεόνε στο 90′ και 90΄+5) χάρισαν το σπουδαίο «διπλό» στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην χώρα των Βάσκων, με 3-0 επί της Σοσιεδάδ, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 5ης αγωνιστικής της LaLiga.

Πάρα πολύ σημαντικό, τόσο από βαθμολογικής, όσο και από ψυχολογικής άποψης ήταν το σημερινό «τρίποντο» για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Μια νίκη… ηρεμίας θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς, μετά τις διαδοχικές ήττες που είχαν οι «ροχιμπλάνκος» σε πρωτάθλημα (3-0 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο) και Champions League από τη Λίβερπουλ, στην πρεμιέρα της League Phase.

Ο Ομπαμεγιάνγκ δήλωσε… παρών σε ένα ακόμη ματς για τη Λα Κορούνια. Σκόραρε στο 78ο λεπτό με την Χετάφε, χαρίζοντας την ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στη Μαδρίτη, διατηρώντας την, ταυτόχρονα, αήττητη στη La Liga μετά από 5 αγωνιστικές (2 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Με τους «συνήθεις ύποπτους» (Ραφίνια και Γιαμάλ) να… οργιάζουν στον αγωνιστικό χώρο η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε ένα φαινομενικά ήσυχο απόγευμα σε… θρίλερο στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», ωστόσο, πήρε τη νίκη με 4-2 επί της Λεβάντε κι έκανε το 5Χ5 στο ξεκίνημα της LaLiga.

Από τη στιγμή που το πρώτο γκολ των Καταλανών ήρθε μόλις στο 5′ από την πρώτη ασίστ του Ραφίνια στον Εσπάρτ, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά στη συνέχεια για την ομάδα του Χάνσι Φλικ. Η νέα τελική πάσα του Ραφίνια στον Γιαμάλ στο 19′ έφερε το δεύτερο γκολ της Μπάρτσα κι από τη στιγμή που το wonder kid των «μπλαουγκράνα» πέτυχε το 3-0 στο 48′ με πέναλτι όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει.

Η χαλάρωση που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να τους στοιχίσει, καθώς οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-2 και πίεσαν για την ισοφάριση. Η Μπάρτσα, όμως, βρήκε τον τρόπο σε μία αντεπίθεση να πετύχει και τέταρτο γκολ με τον Αντεγέμι και να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Η Μπαρτσελόνα μετά το 5ο σερί «τρίποντο» σε ισάριθμα ματς της LaLiga φιγουράρει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας δείχνοντας ακόμη μια φορά ότι κι εφέτος θα είναι το μεγάλο φαβορί για το back to back.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής της La Liga και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

 

Σεβίλη-Βαλένθια                1-0
(81′ Ιγκλέσιας)

Σανταντέρ-Αλαβές               2-1
(38′, 53′ Ζαμπίρι – 18′ Κόσκι)

Οσασούνα-Εσπανιόλ              0-2
(3′,17′ Ρομπέρτο Φερνάντες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ελτσε         1-1
(79′ Ινάκι Γουίλιαμς – 50′ πέν. Μπουονανότε)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο   4-1
(14’πέν, 90’+1 Μπαπέ, 17′ Καρέρας, 35΄Μπέλιγχαμ – 51′ Καμέλο)

Θέλτα-Μάλαγα                   1-1
(41′ Γιούτγκλα – 84′ Νίνιο)

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα            2-4
(79′ Ρομέρο, 88′ Μπρούγκι – 5′ Έσπαρτ, 19′,48′ πέν. Γιαμάλ, 90’+3 Αντεγέμι)

Χετάφε-Λα Κορούνια             1-1
(66′ Τέρατς – 78′ Ομπαμεγιάνγκ)

Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης     0-3
(84′ πέν. Γκριμάλντο, 90′ Γκριμάλντο, 90’+5 Σιμεόνε)

Βιγιαρεάλ-Μπέτις              14/09

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες)

Μπαρτσελόνα       15
Ρεάλ Μαδρίτης     12
Αλαβές            10
Ατλέτικο Μαδρίτης 10
Σεβίλη            10
Λα Κορούνια        9
Μπέτις             9 -4αγ.
Εσπανιόλ           7
Αθλέτικ Μπιλμπάο   7
Σανταντέρ          7
Σοσιεδάδ           7 -6αγ.
Οσασούνα           7
Λεβάντε            5
Χετάφε             5
Θέλτα              4 -6αγ.
Ράγιο Βαγεκάνο     4
Μάλαγα             3
Βιγιαρεάλ          2 -4αγ.
Έλτσε              2
Βαλένθια           1


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.gr


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter