Logo

F1: Πού είναι το περίφημο «El plan» του Φερνάντο Αλόνσο

F1: Πού είναι το περίφημο «El plan» του Φερνάντο Αλόνσο
Χωρίς βαθμούς, βάθρα και νίκες στην F1 το περίφημο «El plan» του Φερνάντο Αλόνσο και της Alpine φαίνεται να έχει εξαφανιστεί.

Μπορεί η έκφραση «El plan» να ακούστηκε περισσότερες φορές και το μουσικό κομμάτι της F1, μέσα στο 2021, όμως ο Φερνάντο Αλόνσο και η Alpine δεν έχουν σημειώσει τα αποτελέσματα που ήθελαν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τι είναι το «El plan»;

Η πρώτη αναφορά στο διάσημο πλέον σχέδιο εμφανίστηκε στο βίντεο με το οποίο ο Αλόνσο ανακοίνωσε την παραμονή του στην Alpine. Ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει δείξει ότι παρά τα 40 του χρόνια, μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των αγώνων. Το «El plan 2022» είναι το… σχέδιο του να έχεις ένα καλό αυτοκίνητο την επόμενη σεζόν, ένα καλύτερο μονοθέσιο, που σου επιτρέπει να παλεύεις για βάθρα και νίκες. Ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά όχι ακατόρθωτο…

«Η τύχη εξακολουθεί να μας αποφεύγει»

Όμως, φέτος ο Φερνάντο Αλόνσο δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι το «El plan» μπορεί να αποδώσει φέτος, ειδικά μετά την αλλαγή των κανονισμών από την FIA, κάτι που επηρέασε όλες τις ομάδες.

Ο Ισπανός άσσος φέτος μετρά 3 τερματισμούς σε 5 αγώνες, δύο εγκαταλείψεις και δύο βαθμούς, καθώς η υψηλότερη θέση στην οποία έχει τερματίσει είναι η 9η στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Επιτέλους, τελειώσαμε τον αγώνα και αισθανόμαστε καλά, παρόλο που η τύχη εξακολουθεί να μας αποφεύγει γιατί αυτό το αυτοκίνητο ασφαλείας στο τέλος ήταν στην τέλεια στιγμή για να αλλάξουμε ελαστικά, όμως χάσαμε μερικές θέσεις εκεί. Μια μέρα η τύχη θα είναι με το μέρος μας».

Χωρίς βάθρα δεν υπάρχει El Plan…

Από την άλλη πλευρά, ο Εστεμπάν Οκόν (σ.σ. ο οποίος δεν είχε αναφερθεί τόσο πολύ στο El Plan) έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετούς πόνους φέτος, καθώς μόνο στο Γκραν Πρι της Ίμολα τερμάτισε έξω από την βαθμολογούμενη δεκάδα.

«Ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω οδηγήσει ποτέ», είπε την προηγούμενη Κυριακή στο team radio αμέσως μετά τον τερματισμό του στο Γκραν Πρι του Μαϊάμι, δείχνοντας σε όλους ότι ακόμα και η 8η θέση δεν είναι απλή υπόθεση για την Alpine.

{https://twitter.com/F1/status/1523997027042009089}

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος, νομίζω ότι είχα κάτι περισσότερο από ένα βουνό να ανάβω σήμερα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την κατασκευή του μονοθεσίου μου. Κάνανε πολλή δουλειά στα παρασκήνια και σήμερα τα καταφέραμε. Έτσι μπορούμε να είμαστε περήφανοι», τόνισε.

Οπότε το γεγονός ότι ο Αλόνσο δυσκολεύεται να σκοράρει βαθμούς και ο Οκόν αντιμετωπίζει προβλήματα, προκαλεί ερωτήματα στο γκαράζ της ομάδας αλλά και στους οπαδούς οι οποίοι περιμένουν να δουν σε λειτουργία το… περίφημο «EL PLAN».



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Steuernachrichten


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter