Logo

F1: Τα ρεκόρ που «απειλεί» ο Μαξ Φερστάπεν

F1: Τα ρεκόρ που «απειλεί» ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το Ολλανδικό Γκραν Πρι και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να «σπάσει» τρία διαφορετικά ρεκόρ.

Ασταμάτητος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν στον αγώνα της πατρίδας του, καθώς κατάφερε να πάρει την pole position, την νίκη, τον ταχύτερο γύρο και αναδείχθηκε «Οδηγός της Ημέρας» από την αντίστοιχη ψηφοφορία.

«Δεν ήταν ένας απλός αγώνας, οπότε νομίζω ότι είναι πολύ ικανοποιητικό να κερδίσεις τον αγώνα», είπε ο Ολλανδός ο οποίος μπορεί να εκκίνησε από την πρώτη θέση αλλά χρειάστηκε να πραγματοποιήσει προσπέρασμα επί του Λιούις Χάμιλτον προκειμένου να επανακτήσει τα ινία του αγώνα.

{https://twitter.com/redbullracing/status/1566764271702253575}

Έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη συνεχή φορά στον αγώνα της πατρίδας του, σημειώνοντας την 10η νίκη της φετινής σεζόν και την30η συνολικά στην καριέρα του.

Τα ρεκόρ που «απειλεί» ο Φερστάπεν

Πλέον ο πιλότος της Red Bull έχει την ευκαιρία να σημειώσει ένα προσωπικό ρεκόρ και ακόμη δύο τα οποία μέχρι χθες χαρακτηριζόντουσαν ως «απλησίαστα»…

Με την νίκη του στην Ολλανδία, ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε τις 10 νίκες (όσες είχε και την περσινή σεζόν) οπότε σε περίπτωση που καταφέρει να δει πρώτος την καρό σημαία για μία ακόμη φορά, θα σημειώσει ατομικό ρεκόρ.

Οι περισσότερες νίκες που έχουν επιτευχθεί από έναν πιλότο σε μία αγωνιστική χρονιά, στην ιστορία της F1 είναι 13 και το συγκεκριμένο ρεκόρ μοιράζονται ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Σεμπάστιαν Φέτελ που το κατάφεραν το 2004 και το 2013 αντίστοιχα.

Όμως ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» βρίσκεται μόλις 3 νίκες μακριά από το να μπει σε αυτό το κλειστό κλαμπ, αλλά με 6 αγώνες να απομένουν έχει την ευκαιρία να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του σπορ.

Το τρίτο (και πιο… απαιτητικό) ρεκόρ είναι αυτό των περισσότερων συνεχόμενων νικών, το οποίο κατέχει ο Σεμπάστιαν Φέτελ από το 2013 με 9 σερί πρωτιές, ενώ ο Μαξ μέχρι στιγμής τρέχει ένα «αήττητο» σερί 4 αγώνων.

Έτσι ο Φερστάπεν έχει μπροστά του 6 αγώνες οι οποίοι μεταφράζονται σε 6 ευκαιρίες για να γίνει κάτοχος των ρεκόρ που θα τον κάνουν να μπει για μία ακόμη φορά στο βιβλίο της ιστορίας της F1.

{https://twitter.com/redbullracing/status/1566524752478449664}

 



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Finanznachrichten


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter