Logo

Ο Λιούις Χάμιλτον έγινε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας

Ο Λιούις Χάμιλτον έγινε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας
Επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας έγινε και επίσημα ο Λιούις Χάμιλτον, ενόψει του Γκραν Πρι στο Ιντερλάγκος.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes Λιούις Χάμιλτον έγινε επίσημα επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για το Γκραν Πρι του Σάο Πάολο αυτή την Κυριακή, λέγοντας στους παρευρισκόμενους της ειδικής τελετής ότι «πραγματικά νιώθω ότι τώρα είμαι ένας από εσάς». Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 παρςυρέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Μπραζίλια τη Δευτέρα, όπου αναφέρθηκε στην επιρροή που είχε πάνω του ο βραζιλιάνος θρύλος του σπορ, Άιρτον Σένα αλλά και την υποστήριξη που έλαβε από τους πολίτες της χώρας.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, σε όλους εκείνους που έχουν… μετακινήσει βουνά για να βρίσκομαι εδώ. Είναι ειλικρινά η μεγαλύτερη τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ και να λαμβάνω αυτήν την υπηκοότητα. Πραγματικά νιώθω ότι τώρα είμαι ένας από εσάς, επιτέλους», είπε ο Χάμιλτον, καταχειροκροτούμενος.

«Όταν έφτασα εδώ το 2007 (σ.σ. η πρώτη σεζόν του Χάμιλτον στη F1), η αγάπη που έλαβα από τον κόσμο ήταν τεράστια. Θέλω πραγματικά να αφιερώσω αυτή την τιμή, στον Άιρτον Σένα, στους φίλους και στους θαυμαστές του. Για μένα, όταν ήμουν πέντε χρονών, τον είδα να αγωνίζεται για πρώτη φορά και εκείνη ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι ήθελα να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής, όπως και αυτός», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Χάμιλτον τόνισε τη συνεχή δέσμευσή του να «συνεχίζει την προσπάθεια για την αλλαγή και τη διαφορετικότητα» σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι όταν ταξιδεύει στη Βραζιλία, παίρνει έμπνευση βλέποντας τον κόσμο ενωμένο. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι το 2008 ο Βρετανός άσσος κατέκτησε στην Βραζιλία το πρώτο από τα 7 Παγκόσμια πρωταθλήματά του, επομένως η συγκεκριμένη χώρα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο.

Πολλές φορές ο Χάμιλτον έχει εκθειάσει τον λαό της Βραζιλίας για τον ρυθμό, το χρώμα και την ενέργεια που φέρνει στις κερκίδες της πίστας του «Ιντερλάγκος» κάνοντας τον αγώνα έναν από τους πιο ξεχωριστούς στο πρόγραμμα της F1.

{https://twitter.com/F1/status/1589948668228308993}



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Börsen-Handelssysteme


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter