Logo

H Tesla ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό μοντέλο με τιμή περίπου 25.000 δολάρια

H Tesla ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό μοντέλο με τιμή περίπου 25.000 δολάρια
Η Tesla θέλει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό με ένα συμπαγές ηλεκτρικό μοντέλο, που θα κοστίζει γύρω στις 25.000 δολάρια και θα την αναδείξει σε μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Ο ιδρυτής και νούμερο 1 της Tesla, Έλον Μασκ, έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετά χρόνια τα σχέδιά του για την παραγωγή ενός νέου μικρότερου ηλεκτρικού μοντέλου, μία κατηγορία χαμηλότερα από το Model 3. Το συγκεκριμένο εγχείρημα πήγε όμως πίσω, επειδή δόθηκε προτεραιότητα σε άλλα projects, όπως το Pick up Cybertruck και το βαρύ φορτηγό Semi.

Όπως τόνισε ο Μασκ στην πρόσφατη επενδυτική ημερίδα Tesla Investors Day, η εξέλιξη των δύο προαναφερόμενων μοντέλων ολοκληρώθηκε και το βάρος πέφτει πλέον στη δημιουργία μίας νέας γενιάς ηλεκτροκίνητων οχημάτων με κοινό χαρακτηριστικό τις προσιτές τιμές τους.

tesla musk

Ο Έλον Μασκ μιλά στην ημερίδα Tesla Investors Day.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα κοστίζει η πλατφόρμα των μελλοντικών Tesla τα μισά χρήματα σε σχέση με τις αντίστοιχες των σημερινών Model 3 και Model Y, ώστε να μπορούν να πωλούνται σε τιμές εκκίνησης γύρω στις 25.000 δολάρια. Στόχος του Μασκ είναι να προσελκύσει με ένα τέτοιο προσιτό μοντέλο ένα ευρύ αγοραστικό κοινό, το οποίο δεν βάζει μέχρι τώρα στις επιλογές του την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Ταυτόχρονα επιδιώκει να αυξήσει θεαματικά τις πωλήσεις της εταιρείας του με στόχο τις δέκα εκατομμύρια μονάδες ετησίως, που θα αναδείκνυαν –με βάση τα σημερινά δεδομένα- την Tesla σε μεγαλύτερο αυτοκινητοκατασκευαστή στον κόσμο.

Θα παράγεται στο Μεξικό και στην Κίνα

Για να πετύχει τον στόχο του, θα μεταφέρει ο Μασκ ένα μέρος της παραγωγής του μικρού Τesla στο νέο εργοστάσιο στο Μοντερέι του Μεξικού, κοντά στα σύνορα με το Τέξας. Το όνομα του baby Tesla θα είναι πιθανότατα ‘’Μοdel Q’’ και θα σχεδιαστεί και θα εξελιχθεί στην Κίνα. Η χώρα του μεταξιού θα έχει κομβικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα, αφού η ζήτηση για την κινέζικη αγορά θα καλυφθεί από την εγχώρια μονάδα παραγωγής της Tesla στη Σαγκάη.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι το Tesla Model Q θα κατασκευάζεται σε τρεις εκδόσεις μεγάλης αυτονομίας Long Range, υψηλών επιδόσεων Performance και μία βασική πισωκίνητη με αυτονομία έως 400 χιλιομέτρων και τιμές επιτάχυνσης 0 – 100 χλμ./ώρα από 3,9’’ έως 6,9’’.

tesla ilektriko

Το φουτουριστικό Pick up Tesla Cybertruck.

Η Tesla είχε ποστάρει πριν ένα χρόνο το ψηφιακό σκίτσο ενός άγνωστου μέχρι τότε μοντέλο, το οποίο εκτιμάται ότι πρόκειται για το μελλοντικό Model Q σε πρωτόλεια μορφή, ενώ ο Μασκ ανέφερε ότι το ντιζάιν του οχήματος παραγωγής θα είναι ακόμη πιο ριζοσπαστικό σε σχέση με εκείνο του Pick up Cybertruck. Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως ακόμη πότε θα κυκλοφορήσει τελικά το Model Q, αν και η Tesla μας έχει συνηθίσει γενικότερα σε μεγάλες καθυστερήσεις όσον αφορά τον χρόνο λανσαρίσματος των νέων μοντέλων της.

Λεζάντα κεντρικής φωτό με κωδικό iteslaq1

 



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter